En söndagslista #30bloggämnen

En söndagslista #30bloggämnen

Inlägg nummer fyra i Malins utmaning #30bloggämnen är en måndagslista. Nu är det ju söndag, så det blir en söndagslista här på min blogg. Frågorna är de samma, förutom en som jag lite ändrade på. Vad tycker ni annars om att läsa blogglistor? Jag har fått för mig att folk inte skulle gilla listor så jag fyller inte i såna så ofta, men själv kan jag tycka att de är helt roliga att läsa ibland. Speciellt om två favoritbloggare fyller i samma lista, och de har helt olika svar.

Hur skulle du sammanfatta helgen?

Blandade känslor. Jag körde fram och tillbaka till Åbo då jag var bjuden på halloweenfest. Det var jätteroligt, speciellt då folk faktiskt hade satsat på sina dräkter. Jag var leopard och tycker att min outfit och sminket faktiskt blev ganska bra. Och det var ju med rätt gäng så det kan inte bli fel då.

Mjau! Jag var faktiskt ganska nöjd med utstyrseln och sminket. Och jag blir lite förvånad över att jag fortfarande tycker att det ser ganska snyggt ut med dramatiskt ögonsmink på mig. Så här mycket svart runt ögonen har jag knappt haft på tio år. 

Men jag har också varit, och är, väldigt trött. Jag bytte jobb mitt i veckan, och har haft långa dagar med mycket program de senaste två veckorna. Och den här tröttheten har gjort mig tankspridd och ganska lättirriterad. Men jag antar att det går om om jag vilar lite mera nästa vecka.

Vad har du gjort idag?

Originalfrågan var om vad jag ska göra idag, men eftersom det redan är kväll formulerade jag om den. Jag har försökt vila idag, och umgåtts med sambon. På förmiddagen gick vi på en promenad och så vilade vi en stund efter det. Till lunch åt vi lasagne och det var jättegott. Nu ska jag sätta igång bastun och börja förbereda mig för nästa vecka.

Tänt ljus har jag också gjort.

Vad ser du mest fram emot denna vecka?

Min föreläsning i Kyrkslätt på fredag morgon. Den är fullbokad! Ja, och så blev jag eventuellt ”konstnärlig ledare” för jobbets luciakör, och övningarna börjar på tisdag. Roligt att få sjunga på arbetstid. Sen är det ju svenska dagen också på tisdag, så då äter jag tårta på jobbet också.

Vad ser du minst fram emot?

Att behöva jobba till kl. 17 på fredag. Föreläsningen gör att jag dyker upp sent på fredagen och jag vill helst undvika att mitt timsaldo på jobbet blir på minus. Nu kommer det högst troligen att bli lite på minus så jag kommer att behöva jobba längre på fredag. Nu är det ingen panik om det är lite på minus men jag personligen gillar inte det.

Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan!

Musik! Som alltid. Funderar på att igen fixa något slags hemmastudio så jag kan spela in grejer hemma också, jag älskar att fara till studion och spela in men det är ofta bokat när jag skulle ha möjlighet att fara dit. Och nu har jag igen en massa inspiration till att spela in, så det skulle underlätta att kunna spela in hemma. Jag har ganska mycket saker hemma, och tack vare att sambon också hållit på med musik tidigare har han också grejer som kan användas.

Och så tror jag faktiskt att jag ska försöka hitta tid till att träna lite, antingen cykla eller simma. Och den här veckan har jag som sagt inte en massa extra program efter jobbet, så det kanske blir lite lugnare än de senaste veckorna och jag kan vila lite emellanåt också.

Vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?

Empati inför mig själv. Nu börjar min första hela vecka på nya/gamla stället och jag kommer säkert fortsättningsvis att vara både yr och trött. Men jag ska försöka tänka att det är okej. Och lita på arbetskompisarna när de säger att det är roligt att jag är tillbaka där.

Sånt här idag. Hoppas ni gillade också det här inlägget. Jag tycker det är så roligt att Malin valt att skriva så olika typer av inlägg i den här utmaningen. På det viset blir det faktiskt en utmaning och inte bara precis som man alltid skriver. Vi hörs i morgon igen!