Mina vänner- en lista om vänskap

Mina vänner- en lista om vänskap

Alla hjärtans dag idag då, eller vändagen som vi brukar säga här i Finland. Jag brukar tycka att vändagen är lite onödig, eftersom det är viktigt att visa uppskattning till sina vänner året runt. Annars har man inte dem kvar liksom. Men nu när jag jobbar med barn är det en tacksam dag att fira, så på eftis har vi bland annat pysslat vändagskort de senaste veckorna. För att fira vändagen här på bloggen tänkte jag fylla i en blogglista som jag hittade hos Elsa Billgren efter lite googlande. Hoppas ni gillar den och att ni har en bra vändag!

Hur är du som vän?

Det här ska ju inte jag svara på, utan mina vänner. Jag hoppas att jag uppfattas som pålitlig och kreativ samt att jag bryr mig om vår vänskap. Jag är också duktig på att minnas födelsedagar, mellannamn, matpreferenser och allergier. Som bonus är det ju förstås om jag uppfattas som rolig också, men eftersom de flesta av mina vänner skrattar åt ungefär samma skämt som jag tror jag nog att de tycker att jag kan vara rolig.

Sämst som vän?

Jag är ganska dålig på att först höra av mig, väntar ofta på att de andra ska be mig komma med på något. Det här beror på osäkerhet om de faktiskt vill umgås med mig. Om det är länge sedan jag hört av någon kan jag få konstiga tvångstankar om att något jag sagt eller gjort sårat dem så mycket att de inte vill umgås med mig mera.

 

Vad stör sig dina vänner på med dig?

Säkert det där där ovanför, att jag väntar på dem att höra av sig.

 

Återkommande vänproblem?

Jag vet faktiskt inte. Jag har problem med att lita på folk och stänger ofta in mig själv och hanterar kriser själv när jag egentligen kanske skulle må bättre av att prata med någon, men det här är ju inte något mina vänner är orsak till. Annars är det väl det att vi träffas så sällan nu för tiden.

 

Typiskt för dig som vän?

Hemgjorda, personliga presenter. Små uppträdanden på våra fester och kameran med så det finns bilder? Vill planera in träffar och telefonsamtal i förväg och blir stressad av att chatta om ingenting. (Alltså via typ facebook, att prata om ingenting face to face är en helt annan sak. Men jag blir ändå glad att bli ihågkommen- så sluta inte att höra av er, men bestäm gärna en tid när vi kan prata så är jag mera ivrig- och kan faktiskt prata ostört när vi väl pratar)

När blir du sur?

Jag blir nog väldigt sällan sur på några av mina vänner. Tror det har hänt senast i högstadiet att jag grälat med någon av mina vänner? Men sur kan jag förstås bli ändå, men då brukar jag försöka se till att jag har möjlighet till ensamtid. Kompromisslöshet kan jag bli lite sur över, eller om någon annan ska planera program enligt minuttidtabell när vi inte träffats på ett halvår.

Tråkigast med dina vänner?

Att vi ses så sällan, eftersom nästan alla bor i olika städer.

En av mina vänner jag träffar allt för sällan.

 

Önskeegenskap som vän?

Trygg, pålitlig, bra lyssnare och har ordhumor. Läser min blogg 😉

 

Värsta sortens vän?

Sådana som spelar ens bästa vän men så fort man vänder ryggen till pratar skit om en. Men jag vet inte ens om man kan kalla en som beter sig på det viset en vän. Sedan är det inte roligt med sådana som hela tiden avbokar ens träffar, eller sådana som blir sura om man umgås med andra vänner någon enstaka gång. Jag umgås inte riktigt numera med sådana som gör någondera av de här sakerna.

Bästa sortens vän?

Den som har önskeegenskaperna, och som hör av sig till mig och bokar kompistid, samt som förstår att jag inte alltid kan svara på tre sekunder. En som är engagerad och respekterar mig som person helt enkelt. Men det gör alla som jag nu för tiden kallar vänner.

Gemensamma drag för mina närmsta vänner?

Det här låter kanske lite konstigt men jag har svårt att relatera till de som varit de allra populäraste i skolan. Jag har själv varit på den helt andra ändan av spektrat så det blir liksom konstigt. Nu menar jag inte att mina kompisar är ”töntar” men lite nördiga är de allihopa, på ett bra sätt. Smarta, snälla och roliga alltså! Och omtänksamma, men det hör till adjektivet snäll tycker jag.

Och som lite extra firande har jag spelat in en liten kärleksvisa till min youtubekanal. Den är lite särskilt tillägnad mina nära vänner som nyligen förlovat sig. Grattis till er! ❤️

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Kom också ihåg att rösta på min blogg i den nya inofficiella finlandssvenska bloggtoppen!

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla min facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på instagram och youtube!