Midsommarlistan

Midsommarlistan

Föga förvånande är veckans blogglista om midsommaren, och här är mitt bidrag till den. Förra veckans lista om musik gjorde jag som video, och den hittar ni här. Det verkade inte vara så jättepopulärt med den, så jag får se hur jag gör i fortsättningen med såna här listor. Jag är i alla fall förkyld nu så det blir en traditionell blogglista den här veckan.

  • Det här är planerna för midsommar: Inga alls. Först skulle vi till svärföräldrarnas sommarstuga i mellersta Finland, men den är upptagen nu så vi tar det säkert bara lugnt hemma istället. Helt bra det också, sambon har jobbat väldigt mycket på våren så skönt att ha honom hemma. Dessutom har jag varit ordentligt förkyld de senaste dagarna så helt bra att inte göra så mycket. Och jag är bjuden till min väns stuga i Korpo nästa helg, så då blir det högst antagligen mera program. Vi har ju en liten gård och en grill, så det blir säkert helt bra med midsommar här också. Och vi har ju bastu här också, och det finns inte på stugan.  Och det är säkert ganska lugnt  här om de flesta andra är på nån stuga.
  • Det bästa med midsommaren är: Att sambon har en extra dag ledigt.
  • Det sämsta med midsommaren är: Att det brukar vara ungefär lika varmt som på julafton.
  • En tradition jag inte bryter: Jag har inte riktigt några midsommartraditioner, har jobbat så många midsomrar också så det är ingen märkvärdig helg egentligen.
  • Ett måste på midsommarbordet: Typ grillmat. Champinjoner med Auraost är min spontana tanke. Gärna nypotatis. Och jordgubbar har blivit en ny craving hos mig, så gärna det också.
  • Tre tips för en lyckad kväll: Ha inte för höga förväntningar, ”överhajpa” inte en helt vanlig kväll, ha bra sällskap (allra viktigast) och ha med ombyte och varma kläder!
  • Jag firar/firar inte midsommar för att: Beror lite på om jag jobbar eller inte, och hur extremt utbränd jag är. Oftast firar jag nog inte så mycket mera. Det är så mycket som ska firas hela tiden så jag orkar inte med allt.
  • Ett starkt midsommarminne: För två år sen när jag varit sjukskriven några veckor och vi åkte dit till svärisarnas stuga och det kändes som att jag kunde andas första gången på väldigt länge. Sen när vi kom tillbaka till Åbo (för vi bodde ju där ännu då) kom den starka ångesten tillbaka igen. Förra året när vi efter att ha varit där på stugan åkte norrut och över gränsen till Sverige och sedan körde söderut och hem. Jag fick se sommarljuset i Lappland och Norrbotten, och en massa ställen jag inte sett tidigare, och det var fint. För fem år sen när jag var på min väns stuga i Korpo (samma som jag är bjuden till nästa vecka) och vi cyklade till hennes kusin och tittade på kattungar. Vi snubblade och hade oss (fast jag inte kommer ihåg att det skulle ha varit så mycket alkohol i bilden, jag hade jobb på Houtskär nästa dag) och själva cykelturen var lika rolig som allt annat. Jag var extremt trött på jobbet nästa dag men det gjorde ingenting.
IMG_4466.JPG

Från förra årets midsommarresa, den här är inne i Uppsala domkyrka. N har fotat det viktigaste som vanligt. Han är faktiskt född i Uppsala (men i huvudsak uppvuxen i Finland) så det var roligt att se den staden. Dit åker jag gärna igen. 

532253_3989459608698_600279508_n

Här är en söt en från midsommaren 2012

Och psst, tack för 60 likes på min facebooksida! Roligt att den växer och att folk gillar min blogg, musik och youtube.