Medielistan

Medielistan

Veckans blogglista handlar om media, såväl massmedia som sociala sådana, och här är mitt bidrag till den. Den här är kanske inte min bästa lista men det kommer säkert flera. 

  • Det första nyhetsmediet jag konsumerar på morgonen är: läser aldrig nyheter på morgonen, har allra mest ångest alltid på morgonen och orkar därför inte läsa nyheter då. Senare på dagen brukar jag faktiskt kolla typ Iltalehti och såna, mest för att de ”seriösa” tidningarna som Hbl, SvD och liknande, inte har mycket gratis innehåll på nätet. Eller så får man läsa en femtedel av artiklarna. Smakar lite surt tycker jag.
  • I framtiden kommer massmedierna att: säkert synas mera på sociala medier, det tycks vara där folk får mycket information nu för tiden.
  • Papperstidning, e-tidning eller ingendera: ibland läser jag papperstidning på bibban, och det är helt trevligt. Men jag har inte riktigt tillräcklig koncentration för att motivera till att prenumerera på nån tidning. (Det blir att jag läser en eller två artiklar) Så kanske ändå nyheter på nätet!
  • Jag betalar/betalar inte för nyheter eftersom: jag har inte råd med dyra prenumerationer och inte heller tillräcklig koncentrationsförmåga för tillfället.
  • Min favoritapp i nyhetsväg: har nog ingen, eller ja, webbläsaren i telefonen då
  • Jag använder sociala medier för att: använder faktiskt ganska lite sociala medier nu för tiden. Typ för att dela mina blogginlägg och youtubevideor nu för tiden och att hålla kontakt med bekanta. Det kommer ett inlägg om det här senare i veckan faktiskt! Intressant var att när jag var utloggad från Facebook och instagram (1 november 2016- 9 februari 2017) läste jag mycket mera nyheter än när jag var/är inloggad.
  • Instagram för mig är: helt kul, men kan också stressa något otroligt (varför får jag bara si och så många likes när någon annan för tredubbelt med likes för en nästan likadan bild? Därför är stories ganska roliga, man slipper fundera på likes och de försvinner efter 24 timmar)
  • Jag är bra/dålig på att vara källkritisk: jag är faktiskt ganska bra på att inte tro på allt jag hör/ser, delvis för att det predikats åt mig sen jag gick i högstadiet, men också att jag är ganska ”naturligt misstänksam” av mig, p.g.a. många jobbiga erfarenheter. Sen så läser jag Iltalehti bara snabbt, för att lite ha koll, och tror inte på allt som står där. Ibland om jag är nyfiken, kan jag kolla upp ”studier som bevisar” för att se om det är riktiga studier. Ibland är det en professor som tycker det ena eller det andra. Alltså inget bevisat. Med andra ord är jag ganska källkritisk.

Här är mitt instagramflöde. När ni trycker på bilden kommer ni dit, och kan följa mig om ni vill!