Ämbarlistan

Ämbarlistan

Bucketlists är populära just nu och Sevendays blogglista den här veckan är en lista i den stilen. För ett år sen skulle jag bara ha blivit stressad av en sån här lista, för jag tänkte att om jag inte åstadkommer det jag sätter upp blir jag såååå besviken. Jag är fortfarande rädd för att bli besviken, men jag tyckte det var ganska skönt att fundera på vad JAG vill med mitt liv i samband med ifyllandet av den här listan. Tidigare har jag bara levt mitt liv enligt vad andra har tyckt att jag ska göra. Nåja, här kommer min ämbarlista.

Innan jag dör…

Hit vill jag resa: USA, Frankrike, England, Ryssland, Grekland, Indien, Kina, mera av Polen och Estland, listan kan göras hur lång som helst…

Det här vill jag äta: god mat. Alltså jag kommer inte på något speciellt just nu. Helt på riktigt.

En artist jag vill se live: kanske Celine Dion eftersom hon var min barndomsidol och hon ganska långt inspirerade mig till att börja med musik. Jag är dock ingen egentlig konsertbesökare, och gillar speciellt inte stora arenaspelningar. Får så ont i öronen och blir stressad av den enorma folkmängden.

Det här vill jag uppleva: Att inte vara rädd. Det kan verka tragiskt, men jag har insett att rädsla har varit den känsla som styrt största delarna av mitt liv, så att bli av med den där ständiga rädslan skulle vara mäktigt för mig. Att känna att jag är tillräcklig och det jag gör är tillräckligt.  Att gifta mig och ha familj. Att få jobba med något jag brinner för och som stärker mig.

Ett språk jag vill lära mig: spanska och tyska, kanske ryska också (har läst franska, italienska och holländska men aldrig tyska, spanska eller ryska)

En sport jag vill prova på: Öh jag vet inte, är nog ganska ointresserad av sport.

Här vill jag bo: Jag trivs bra här i huvudstadsregionen och skulle kanske inte helst flytta bort härifrån. Förstås kan det ju hända att man får jobb nån annanstans och då blir man tvungen att flytta. Så egentligen är den här frågan lite svår att svara på.

Den här boken vill jag läsa: Simone de Beauvoirs Le Deuxième Sexe (jag har den på engelska men har inte haft tid att fördjupa mig i den ännu, men i något skede ska jag försöka mig på den)

En kraftansträngning jag vill klara av: föda barn 😀 Inte riktigt ännu, men kanske helst innan jag är 30. Har ju redan träffat rätt man så den delen är ju fixad.

En utmaning jag ska klara: bli magister från ÅA så det kapitlet i mitt liv en gång för alla blir avslutat. Alltså ÅA-kapitlet, inte sagt att jag aldrig mer skulle studera.

Ett äventyr som jag vill vara med om: Skulle vara kul att interraila eller bila runt i Europa. En av mina vänner (ja, du S ifall du läser det här) var med sin sambo på interrail i våras och hon visade bilder från resan åt mig, och då blev jag nog själv också lite sugen. Jag har åkt mycket bil i Tyskland, Danmark, Sverige och Finland men det skulle vara kul att också se lite mer östliga delar av Europa. Tror med mitt sällskap (alltså sambon) så är en bilresa mer trolig, men det skulle vara kul.

Det här vill jag äga: En flygel. Det är faktiskt det första som jag kommer på. Jag har inget behov av att äga mitt hem åtminstone ännu, speciellt inte som jag inte vill flytta från huvudstadsregionen, och huspriserna här är helt sjuka. Att köpa en lägenhet först bara för att ”jag vill äga mitt hem” för att sedan behöva sälja och köpa nytt när familjen blir större innebär bara extra stress som jag gärna undviker p.g.a. att jag redan varit utbränd en gång. Jag bor på hyra tills jag är nöjd med antalet familjemedlemmar och inte mera studerande. Och jag äger redan en bil.

img_5592

Ett jobb jag vill prova på: Jag tror jag skulle gilla att ha ett eget företag. Jag kanske inte skulle kunna leva endast på mitt eget företag, men det skulle vara roligt att kunna fakturera mina musikframträdanden helt på riktigt, och att eventuellt få beställningsverk i form av sånger som ska skrivas. Wink wink ifall ni behöver någon som sjunger och spelar på er fest. 😉

Ett mål med min hälsa: att slippa bli utbränd på nytt. Att jag ska kunna ta mig själv och mitt mående på allvar innan jag igen sitter med svår depression vid nån läkarmottagning. Att lära mig att känna igen varningstecknena när de ännu är bara varningstecken.

En person jag vill träffa: Den enda jag kan tänka på just nu är att träffa min morfar på nytt. Jag har en del saker jag skulle vilja diskutera med honom, som jag är ganska övertygad om att ingen annan skulle förstå. Det är ju tyvärr inte möjligt då han gick bort för över två år sen, men om det skulle vara möjligt. Och förstås J också, men med honom upplever jag inte att något blev osagt på samma sätt som med moffa.

En restaurang jag vill äta på: Min sambo vill äta på Gordon Ramsays restaurang i London. Själv har jag ingen jag kommer på sådär direkt så det får väl bli den då. För då måste man vara i London och dit vill jag nog nån gång åka.

En känsla jag vill få känna: frid och lycka. Att vara nöjd med mitt liv.

Det här vill jag skapa: musik, musik och musik. Och kanske skriva en bok. Och säkert ännu mera saker som jag bara inte kommer på just nu.

cropped-img_6075.jpg