Halloweenlistan

Halloweenlistan

Det var en tid sen jag fyllde i någon blogglista. När jag hittade de här listorna fyllde jag i varenda en, men nu har jag märkt att jag inte har så mycket att säga i alla listor, så de listor som känns tråkiga (eller jobbiga, t.ex. den om ordning och reda skulle bara ha triggat igång en massa negativa känslor) fyller jag inte i. Veckans lista handlar om Halloween, och jag ska faktiskt på en inflyttningsfest där man får klä ut sig i år, och eftersom jag ser mycket fram emot den festen valde jag att fylla i Halloweenlistan.

 • Jag brukar fira Halloween så här: Jag brukar egentligen inte fira Halloween. Förra året lekte jag med smink på Halloween men annars brukar det nog inte vara något speciellt. Synd för mig egentligen som tycker om att klä ut mig. Några år har jag varit på maskeradsitz med körerna där kring Halloween men temat har inte varit Halloween nån av de gångerna jag deltagit.
 • I år kommer jag: Jag ska på en inflyttningsfest på lördag (alltså några dagar innan Halloween), och jag ska klä ut mig. Jag tänker inte ännu avslöja vad jag ska klä ut mig till (det kanske kommer bilder nästa vecka) men det blir roligt. Jag ska inte vara något skrämmande, men det jag ska vara passar faktiskt ändå ihop med Halloween, eller det som det från början är.
 • Det har ska/skulle jag vilja klä ut mig till: Tänker som sagt inte avslöja det ännu.
 • Den ultimata Halloween-maten: Något gott, ingen aning. Man kan ju färga makaroner och nudlar så de blir äckliga att se på.
 • Det här tycker jag om ”bus-eller-godis”-traditionen: Känns lite som att den inte riktigt finns i Finland. Åtminstone inte på Halloween, men påskhäxor gör ju lite samma sak på påsken, fast de nu inte busar.
 • Tips på Halloween-pyssel: Typ klippa fladdermöss av svart papper. Inte vet jag, gå till en Tigerbutik och se 😀
 • Den hemskaste film jag sett: Jag är ganska svårskrämd när det kommer till filmer. Det kan sambon vittna om. Det var faktiskt det som gjorde att han bjöd hem mig till sig då när vi blev ihop, att jag berättat att jag oftast bara skrattar åt skräckfilmer, och han ville se om det faktiskt var sant. Och det var det. Så jag vet faktiskt inte vad jag ska svara på den här frågan.
 • Det bästa med Halloween: Om man får klä ut sig är det ju roligt.
 • Det sämsta med Halloween: Om man kommer till en fest och alla andra har klätt ut sig mycket mera eller mindre än en själv och man känner sig utanför är väl kanske det jobbigaste. Och om folk är jätteberusade, men det gäller ju alla fester.
 • Så mycket tid lägger jag på kostym/sminkning: Det kommer säkert att ta en stund att sminka mig och fixa håret då på lördag, men det gör ingenting. Det är så sällan jag får klä ut mig så det gör ingenting fast det kommer att ta lite tid.
 • Mitt starkaste Halloween-minne: En av de där körsitzarna var så roliga så jag satt och skrattade från början klockan 7 på kvällen till 5 på morgonen då jag gick hem. Jag var utklädd till Pippi Långstrump den gången. Oj herregud det var 2012, alltså fem år sen. Här var det ju det att jag hade så bra sällskap som var nyckeln. Det har jag i år också.
a39330e1-744e-45e4-a25e-1e62cc63a151

Förra årets ”Halloween”-sminkningar