Fröjda dig, det är advent! 10 tankar om december

Fröjda dig, det är advent! 10 tankar om december

2010-talets sista månad är här. Det här årtiondet har verkligen inte varit mitt årtionde så det känns helt skönt att snart kunna lämna det bakom sig och gå in i det (förhoppningsvis) glada 20-talet istället. Som ni har märkt blir det ingen julkalender för mig i år, varken på bloggen eller på youtube som förra året. Jag har haft en hektisk höst och har helt enkelt inte hunnit. Men var inte oroliga, det kommer julrelaterat material både hit och på youtube. Kugge har redan ända sedan oktober skrivit några tankar inför den nya månaden och jag har tänkt hänga på både i oktober och november, men av förklarliga skäl inte hunnit. Men nu kör vi 10 tankar om december istället. Eventuellt kommer jag att fortsätta att fylla i listan inför varje ny månad. Vad säger ni om det?

Första tanken under månadens första morgon:

Fröjda dig- det är advent! sjöng jag vid tolvslaget när det blev december (och första advent då också). Jag var på en födelsedagsfest och hade lovat en annan kompis att göra det. Och jag kom ihåg det. Första tanken på morgonen sedan var väl om jag skulle stiga upp eller fortsätta sova.

Jag ska jobba med:

Samma som förut, dvs. förteckna arkiv men också ganska mycket körövningar. (Jag leder jobbets luciakör som drar ett litet uppträdande i samband med en eftermiddagstillställning)

Jag ska skriva:

Det jag skriver på jobbet, några blogginlägg och kanske också lite sångtexter och övriga dikter. Det blir en hel del alltså. Gradun sparar jag till nästa år. Oj, den har vi inte hört förut, va?

Maträtt jag vill testa:

Ingen aning. Känner mig inte så experimentell just nu- utan känner mer att jag vill äta det jag känner för just i stunden. Jag kommer säkert att laga risgrynsgröt bara jag orkar i något skede, men det har jag både ätit och lagat förut.

Den här boken ska jag läsa:

Vill gärna läsa ut Ellen Strömbergs Jaga vatten. Jag läste nästan hela på en dag då efter bokmässan men sedan har det kommit en massa annat emellan. Jag får inte riktigt till någon läsrutin så som det är nu och det beror på flera saker. Sedan lyssnar jag på en Camilla Läckberg-bok på väg till jobbet och den vill jag lyssna klart innan ljudboksappsabonnemanget tar slut.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Flera uppträdanden jag övat till, sånger jag spelat in till youtube, och jobbet jag hållit på med i en evighet tänkte jag försöka få så färdigt som det bara går.

Altaret i Esbo domkyrka. Inte världens mest pampiga kyrka men en varm stämning tycker jag det är där.

En målsättning som är möjlig att nå:

Jag tror det är möjligt att få färdigt jobbet jag har kvar. Sen tror jag också det är fullt möjligt att sjunga varje dag åtminstone nu inför konserterna. Och det brukar göra under för mitt humör.

Jag är mest kluven till:

Gradun som jag ska börja skriva mera seriöst nu på våren. Mitt arbetskontrakt löper ut vid årsskiftet och då är planen att skriva den där gradun så jag äntligen kan avsluta ÅA. Det känns skrämmande, men i och med att jag kommer att skriva om sådant jag arbetat med nu i år känns det lite säkrare än innan. Också skönt att inte känna sig tvingad att arbeta med gradun på fritiden och att ha mera tid till att öva sångläxorna. Men jag skulle gärna ha något deltidsjobb för att dryga ut dagskassan med. Men det får lov att lösa sig på något vis.

Det här ger mig energi just nu:

Att sjunga och planera mina olika julprojekt till t.ex. youtube, och att sova. Här hittar ni förresten min youtubekanal!

Det här ser jag mest fram emot:

Julkonserterna och lite hemligheter som jag och några kompisar planerar. Ni kommer troligtvis att få höra om det här i sinom tid.

På grund av alla konserter, studiotider, övrigt julfixande och det här har det varit lite tyst här på bloggen den senaste tiden. Jag hoppas att jag kommer att ha mera inspiration till bloggen nästa vecka. Jag har påbörjat flera blogginlägg så det ska nog ordna sig. Ha en trevlig självständighetsdag så hörs vi igen nästa vecka!