Men det är prov idag! 

Men det är prov idag! 

Jag har varit förkyld sen slutet av förra veckan, har varit snorig och hes och nu har jag fått hostan från helvetet. Jag blir också yr av att sitta upp längre stunder.

Jag går just nu kursen Gehör 3 vid musikinstitutet och förra veckan hade vi skriftligt prov. Igår skulle det vara muntligt prov och jag var helt övertygad om att jag måste åka till andra sidan Esbo för det här. Så jag satt och övade vid pianot samtidigt som jag höll på att hosta ihjäl mig.

Jag tänkte att det bara tar 5 min ändå, att jag nog orkar åka dit, så har jag provet över. Men nej vet ni, för min sambo sade åt mig att nu blir du hemma! Han rynkade pannan så där strängt och sade att jag inte kan åka nånstans med sån hosta som jag hade.
– Men det är prov idag! sade jag panikslaget. – Ja, då är det prov idag, och du är sjuk. svarade han bara. Och han hade absolut rätt.

Då kom vi till det där som är så typiskt mig, att jag börjar få skuldkänslor för att jag blir hemma när jag är sjuk. Jag känner mig lat och funderar på om jag är ”tillräckligt” sjuk för att vila. Synd att N måste säga åt mig att jag har rätt att vila fast det är prov. Samma sak gäller i princip hela min sjukledighet för psykisk ohälsa. Jag börjar noja om jag varit glad en stund, för då har jag väl inte depression? 

Jag fantiserade förstås ihop att jag nu inte kommer att få avlägga kursen som planerat eftersom alla andra fixade provet igår. Men vet ni, man kan inte göra något åt att man är sjuk. Och det ordnade ju sig ändå, jag fick en ny tid att sjunga provet och det kommer säkert att gå helt bra.

Det här är en grej som jag måste lära mig nu för att jag inte ska hamna i den här situationen på nytt, att ta min hälsa på allvar och bli hemma om jag inte har någon röst och hostar varje gång jag tar ett andetag. (Nå kanske nu inte riktigt, men det var inte så långt ifrån sanningen) Men det är svårt när den egna rösten i huvudet skriker LATMASK, LÖGNARE!

Tyvärr missar jag dagens sånglektion också, och det är jag ledsen över. Men nästa vecka är det konsert och det bästa jag vet är att uppträda, så jag hoppas att jag är frisk då istället.