Presenttips: Memoryspel

Presenttips: Memoryspel

Jag gillar inte att gå i butiker i december, blir mest bara stressad av all reklam som tutas ut i högtalarna, och av alla stressade sura människor som springer in i en från höger och vänster. I fredags fyllde en av mina närmaste kompisar år och som tur var han och hans flickvän (som också är en av mina närmaste kompisar) i Helsingfors den kvällen, så vi gick ut och åt på restaurang.

Min kompis har aldrig varit särskild brydd i massor med saker, men jag ville gärna ge honom något smått nu när han ändå fyllde år. Först hade jag tänkt spela in en sång åt honom, men jag har varit sjuk hela veckan så det blev inget av det. Då tänkte jag att jag vill göra något som har med våra minnen tillsammans att göra- så jag kom på idén med ett memoryspel. Jag har personligen inte spelat memory på länge, på något dagisjobb senast och före det säkert när jag själv var barn, men ett ganska gulligt spel är det ju.

Jag sökte igenom datorn och telefonen och valde femton bilder som jag skrev ut i dubbla upplagor på biblioteket. Sen klippte jag dem till samma storlek och plastade in dem med kontaktplast. Ett av korten blev skrynkligt, men annars tycker jag de blev ganska fina. Och, vi är trots allt vuxna människor och inte barn, som skulle lista ut vilket kort som är skrynkligt ungefär på tre sekunder. Också lådan har jag gjort själv, enligt ett mönster som jag lärde mig nån gång i lågstadiet. Här finns en youtubevideo om hur du kan göra din egen låda av papper.

img_6562

Jag tycker spelet blev en rolig liten gåva och det kostade mig ingenting att göra det, eftersom man får skriva ut papper gratis vid bibban (här alltså, vet inte hur det är på andra ställen), och jag hade papper och kontaktplast hemma. Tidskrävande var det nog, jag satt några timmar och kollade på bilder i datorn, och att sedan klippa dem till samma storlek och plasta dem tog sin lilla tid. Jag fick ta en hel del pauser. Men som tur blev jubilaren glad! 

Jag ska göra ett liknande spel i julklapp till ett barn jag känner, men jag kommer nog att skaffa färgade papper till korten och lådan eftersom jag kommer att ha sagofigurer som motiv, och inte egna bilder som här. Men har du en kompis som du har många fina minnen med så tycker jag att det här är en ganska gullig present. Om min kompis inte spelar memory så ofta kan han ju ha dem som glasunderlägg eller något liknande.

Den här videon var också en födelsedagspresent till en annan kompis som fyllde år i november. Till historien hör att hon ville att vi skulle sjunga den på en kräftskiva i somras men ingen kunde den, men som tur fick jag noter på den och kunde lära mig den och spela in den åt henne. Ni får gärna kolla in min youtubekanal och hemsida osv, allt är lite dött nu men jag kommer att skriva om det här också i ett inlägg.