Små tekniska problem är ibland hela världen 

Små tekniska problem är ibland hela världen 

Jag har småstuderat i en vecka. När jag skulle logga in på moodle förra veckan fungerade inte kursnyckeln vi fick. Ett stort F hade blivit ett litet, eller något liknande. Sen lördagen kommer jag varken åt min ÅA-mejl eller moodle. Det som är ”roligt” i den här historien är att ÅA-mejlen sist krånglade för några veckor sen. När jag var beroende av skrivare fick jag ibland testa varenda skrivare vid ÅA:s kampus innan jag fick min utskrivning.

Onödig tid går åt till att stressa över tekniken som inte funkar. Så här har det varit under hela tiden jag studerat, och även om det kan ses som små problem så är det inte alltid det. För sönderstressade studerande som bara vill lämna in sin sista uppsats för att sen slippa se den mera är det inte så kul att inte ens kunna lämna in den.

Nu hade jag tur, eftersom jag gjorde undan söndagens deadline på fredag, eftersom jag vägrar studera på veckoslut numera, när moodle ännu fungerade. Men alla som går min kurs har knappast gjort undan den. Så i vilket fall som helst kunde de inte lämna in uppgiften.

Såna här grejer borde fungera, det stör både studerande och lärare att inte ens komma åt sin mejl. Om det hade hänt en gång på två år skulle jag inte skriva något, men det känns ibland som att det händer en gång i veckan att något strular. Om ÅA inte har råd att fixa detta, varför inte låta någon som studerar datavetenskap eller datateknik få prova på att fixa det? Om man inte har råd att betala lön, varför inte då ge studiepoäng?

Nu är det enda jag kan göra att vänta på att jag kommer in på moodle och min mejl igen. Jag tänker inte börja skicka ÅA-relaterade mejl via min Gmail, eftersom ÅA-mejlen faktiskt ska kunna räknas med när man behöver den. Onödig irritation över grejer jag inte kan påverka, men så funkar jag tyvärr ibland.

Update 14.36: Nu funkar det igen. Hoppas det håller i sig! 19.45 var det nere igen…

 

Tror det här får vara min kompis idag. Lånade lite noter på bibban idag som jag ska kolla lite på.