Money, money, money…

Money, money, money…

Veckans sevendays-blogglista handlar om pengar, och här mitt bidrag till den. Vissa frågor är jag inte helt bekväm med att svara på så här offentligt, men det går ju att diskutera vidare vad det här beror på. Anyways, här är mina svar.

  • Pengar för mig är: nödvändigt
  • Det här lägger jag mest pengar på: mat och räkningar
  • Det här lägger jag minst pengar på: typ allt annat, extra grejer som man tror att man behöver men som ändå inte gör en lycklig
  • En vanlig månad tjänar jag: Jag tjänar ju inte så mycket nu som sjukledig, det jag får ihop varje månad nu har jag ju slitit som en räv för att få tidigare (ja alltså rehabiliteringsstödet är beroende av vad du har tjänat tidigare år) men jag har så att jag klarar mig.
  • Mina tre spartips: Laga mat hemma istället för att äta ute, gå på promenad istället för att gå på bio (du får dessutom motion och hinner prata med din kompis) och LOPPIS! (har faktiskt funderat på att göra en youtubevideo med mina bästa loppisfynd i något skede, finns det intresse för en sån?)
  • Om jag var ekonomisk oberoende: skulle jag antagligen satsa helhjärtat på musiken. Det hoppas jag att jag kan göra i något skede ändå, men det är mycket frågan om pengar innan jag ens kan tänka tanken högt.
  • Mina ekonomiska mål är: Att inte behöva stressa om jag har råd att bo var jag bor och om jag har råd att ha ledigt ibland och äta när det behövs. Gärna ha pengar på sparkontot också ifall att någonting i hemmet går sönder, eller att man vill åka på en resa. (Ganska låga krav, men när man varit fattigare än en kyrkråtta i många år = studerande, så sänks kraven och man är nöjd bara man inte måste tänka på pengar dygnet runt)
  • Jag tycker att ekonomi är: förhållandet mellan inkomster och utgifter
IMG_7893

Pypplor i typpel pemärkelse. Från wappen i Raumo