Musiken i mitt liv- musiklistan som video

Musiken i mitt liv- musiklistan som video

Eftersom jag har börjat få in en bra rutin på min youtubekanal tänkte jag att jag svarar på veckans blogglista om musik som ett videoinlägg. Musik är en stor del av mitt liv, och i musiken har jag mitt hem. När jag var som mest avtrubbad av depressionen och opassande mediciner, och inte kände varken sorg eller glädje, kunde jag sätta på nån musik jag gillade, och gråta till den. Tårarna kom inte utan tonerna, och ändå var de väldigt viktiga. Ofta när jag hör dikter som andra tycker är härliga och djupa, kan jag undra var tonerna är. För tonerna säger mig så mycket mer än orden. Men musik är också så mycket annat än bara toner och rytmer. För mig är musiken känslor, äkta känslor utan hinnor av ”jagärokej” ovanpå. Med musik kan man uttrycka sådant som man kanske inte skulle våga säga med bara ord. Här är mitt bidrag till musiklistan:

cropped-img_6075.jpg

En bild från när jag och bandet spelade in vår skiva 2010, jag har sällan varit så stolt som när vi gav ut den i april 2011. Nu håller jag på och spelar in en soloskiva, ni kan följa med det äventyret på min youtubekanal

Jag kommer knappast att göra alla sevendayslistor som videor, men några favoriter ibland, och andra kommer att få vara som blogglistor. Jag tänker mig att det blir mera variation både bland listifyllarna och med min blogg och youtube, för jag tycker om båda sätten att uttrycka sig.

Och nu kom dunderförkylningen jag ”väntat” på  hela våren. Jag har alltså varit halvförkyld några dagar åt gången i princip sen februari. Det här ser man extra tydligt i mina vloggar på YouTube, i varenda en säger jag att ”jag tror att jag håller på att bli förkyld”. Nu bröt det ut. Vilken tur att jag redan filmat nästa veckas YouTubevideo då!


Och min blogg blev delad på Blogotekets facebooksida. Ibland ser jag hur mina blogginlägg delas på olika sidor och jag blir lika förvånad varje gång. Tänk om det faktiskt finns något värde i det jag skriver?