Hit men inte längre

Hit men inte längre

När jag skrev om mediciner sist fick jag en fråga om vilken medicin jag tar. Jag kände mig inte bekväm med att skriva ut namnet på medicinen (eller ja, medicinerna, för jag tar ju en så jag kan somna också) , varför vet jag inte, men det kändes som att jag släpper in folk för nära om jag skriver ut medicinnamn och dosering. Och då skrev jag det i svaret till kommentaren. Mediciner är dessutom så individuella så jag vet inte riktigt vad det ger att veta vilken medicin jag tar.

Det som var viktigt här var att jag satte gränsen för vad jag berättar. Vårdkontakten jag gick hos i Alberga juli 2016- mars 2017 pratade mycket om att jag måste börja hitta mina gränser och inte bara släppa in alla där jag inte vill ha dem. Nu märkte jag att det börjar hända något här.  Jag svarade inte på en fråga som jag upplevde var privat. För jag måste inte. Bara för att jag bloggar ganska öppet så behöver jag inte vara helt genomskinlig och berätta allt. Och det är så skönt att ha insett det. Klart att den där sura kritiska rösten inom mig röt till åt mig att ”och VARFÖR kan du inte berätta just det då, när du precis skrev om självmordstankar?” men jag gjorde mitt bästa för att bara slå bort den rösten, och tänkte att jag har lika mycket rätt som alla andra att avstå att berätta nånting jag inte vill berätta. Jag är liksom inte mindre värd än någon annan. Och jag börjar så småningom förstå det. 

Det finns mycket jag inte bloggar om. Öppna sår från då människor behandlat mig illa, och andra traumatiska händelser som jag knappt klarar av att prata om i terapin. Men det är så otroligt skönt att ha insett att jag inte måste. Bara för att jag delar med mig av en del av mitt liv, så behöver jag inte berätta allt.

Nu måste jag tillägga att frågan om medicinen inte på något sätt var oartig eller kränkande, jag kände bara att jag inte ville dela med mig av den informationen helt enkelt och då skrev jag det. Och jag tror att personen respekterade det, och det är jag tacksam för.

stop-1971137_1920

Om ni undrar varför det inte kom något listinlägg (alltså sevendays blogglista) i tisdags så var det för att listan handlade om inredning, och jag är så ointresserad av just det. Jag har också bestämt mig för att jag kommer att fylla i de listor som känns roliga och viktiga att fylla i, och inte alla som hittills. Här hittar ni också min senaste youtubevideo.