#dammenbrister

#dammenbrister

Det finns många fördelar med att växa upp i Svenskfinland, men som med allt finns det också nackdelar. En stor nackdel är att eftersom ”alla känner alla” kan det vara svårt att faktiskt tala om svåra saker, då rykten sprids fort och folk blir misstrodda. Kanske särskilt ofta när det handlar om sexuella övergrepp. Men idag hörni brister dammen!

Jag skrev mitt inlägg om #metoo i oktober just på grund av att jag så länge trott att det är inget att tala om. När det kom upp till ytan märkte jag att jag inte på långa vägar hade kommit över det. Och precis som det var jobbigt att inse att det är mycket kvar att bearbeta från det här, är det skönt att veta det och faktiskt börja prata om det. Mitt ex är inte finlandssvensk, men eftersom det mesta skedde hemma hos mig kan man säga att det skedde i Svenskfinland. Och jag har blivit utsatt för ganska mycket av finlandssvenskar också, men jag orkar inte just nu skriva om det. Och det är ju verkligen inte så att bara jag är utsatt, även om jag önskar att ingen skulle behöva vara med om sexuella övergrepp. Varken i Svenskfinland eller någon annanstans.

Nu tycks sidan för uppropet vara nere, antagligen är det för hårt tryck på den. Det visar alltså tydligt att det här behövs! Sidan ni ska försöka besöka är alltså astra.fi/dammenbrister. Det har tyvärr inte fungerat för mig ännu, men förhoppningsvis fungerar det snart igen.

Och det här mina vänner, var ett av mina få icketidsinställda inlägg, så det kanske ändrar lite under dagen.

Tillägg: jag tror att jag har missförstått och därför finns mitt namn inte med i uppropet. Jag blev alltså inbjuden till en Facebookgrupp förra veckan, skrev mitt namn under en grej och trodde jag skulle fylla i mitt namn på nytt idag, men jag borde alltså ha skrivit under igår. På grund av att jag precis förstått allvaret i det jag själv varit med om orkar jag inte riktigt läsa alla andras berättelser, det är lite samma som med alla utmattningsberättelser jag inte orkar läsa just nu. Jag stängde därför av alla notifikationer för den här gruppen, och missade att skriva under andra gången. Men, jag skriver under med det här blogginlägget istället!

23845764_10156251961938968_7703448853535282748_o.jpg