Jag blev lucia!

Jag blev lucia!

I början av november lekte jag luciakandidat och svarade på frågorna som Folkhälsan ställde till luciakandidaterna i Finlands luciaval. Samma dag gick jag på loppis och hittade en luciaklänning för 4 euro. Jag tog det som ett tecken och valde mig själv till lucia till min youtubekanal. Jag ska faktiskt erkänna att ända sedan jag började göra videor till youtube mera regelbundet har jag velat göra en luciavideo. Men jag började planera den då jag hade luciaklänningen hemma.

Kronan köpte jag på Black friday-erbjudande för 7 euro på Clas Ohlson, ”glittret” som jag använde som dekoration betalade jag 30 cent för på loppis och ljusen, plastfolie, aluminiumfolie så att ljusen skulle hållas på plats, och rött band (som ändå inte syns) hade jag hemma. Så var det bara att hitta inspelningstid då. Mitt i graduuppsatsskrivandet. Men det löste sig och jag hade jätteroligt.

Arrangemanget på luciasången som jag sjunger på italienska är mitt eget. För ickemusikmänniskor betyder det att jag har hittat på stämmorna själv. Det tog två vändor i Sellobibliotekets inspelningsstudio att spela in det, så den här videon har varit ganska tidskrävande att göra. Men också en av mina allra roligaste youtubevideor hittills.

På min första inspelning var ljusen jättesneda och  plastfolien jag hade på huvudet (för att inte bränna mig på stearinet då) syntes väldigt tydligt så jag fick lussa på nytt några dagar senare. Men det gjorde ingenting för när jag en gång börjat så var det så roligt. Ändå BRÄNDE JAG INGENTING fast jag gjorde allting själv och använde levande ljus, båda filmingsgångerna. Brandvarnaren höll sig tyst också. Här hittar ni videon:

Tycker ni att videon var stämningsfull kan ni ju gilla den på youtube, och gå gärna in på instagram och gilla bilden nedanför så blir jag glad. Glad luciadag!

Lucia var också med på min väns 30-årsfest i fredags, men tyvärr missade jag henne. Såg bara kronan skymta lite 😉

Och nu vet ni också att jag äger en luciakrona och klänning och att jag tycker om att lussa. Om det duger med en lucia som inte är någon stads eller något lands officiella lucia kan jag ställa upp och lussa i framtiden!