Är klappar och julgran och ringdans också…

Är klappar och julgran och ringdans också…

Den här veckan har verkligen varit full med program, och ännu har jag en julkonsert att klara av ikväll. Nu kommer ett litet listinlägg också den här veckan. Veckans lista handlar om julklappar. Varsågoda!

• Jag tycker att julklappar är: helt kul, men det var roligare när man var barn. Roligt att ge personliga julklappar.

• Ge eller få: faktiskt ge. Jag gillar ju att spela in musik, pyssla och handarbeta så redan att fixa julklappar är oftast roligt. Jag har allt jag behöver och bryr mig faktiskt inte så mycket om saker.

• Det här önskar jag mig i år: deodorant. Har använt samma deodorant i över 10 år för att den fungerar så bra på mig. Ett långt avkopplande jullov. Fick i tisdags domen att min utmattning fortfarande är ganska allvarlig, så vila är på sin plats.

• Den bästa julklappen jag fått: Min gitarr

Julen 2008 fick jag både en gitarr och en ”saxofon”

Julen 2008 fick jag både en gitarr och en ”saxofon” i julklapp

• Ett säkert kort att köpa till en förälder: ljus, något ätbart, typ choklad eller pepparkakor. Teer eller kaffe. Fungerar i princip till vem som helst.

• Den svåraste personen att köpa julklappar till är: människor man inte känner så bra, eller såna som redan har allt. Men då kan man köpa ljus och/eller choklad ändå.

• Årets julklapp är elcykeln. Min åsikt om det är: lite onödig. Det är inte så tungt att cykla. Men sen har inte alla sån cykel som jag. Jag har alltså en sån där träningscykel som det går jättesmidigt att cykla med. Till och med jag tycker det är roligt att cykla med den, och för några år sen hatade jag att cykla och skulle aldrig ha gjort det om det inte varit ett gratis sätt att ta sig från punkt a till punkt b.

• Då börjar jag köpa julklappar: det blir oftast först i december som jag hinner med sånt. Om jag lagar egna börjar jag ju tidigare.

• Mitt bästa julklappstips: gör något själv. Brukar ALLTID uppskattas. I år har jag gjort cd:er med julmusik och annan musik till såna kompisar och släktingar som fyller år nära julen. Det är ju inte julklappar men skulle ju fungera som det också. Jag tror åtminstone att de var uppskattade. Det ligger ju ca 20 timmars arbete bakom dem ändå, om inte ännu mer när man räknar stämövningar och blockflöjtssoloövningar.

Handskrivna cd-omslag till självinspelad musik

Och här var datorvarianter

Lussande var också en del av min födelsedagspresent till min vän som fyllde 30 förra veckan

• En person som varit extra snäll i år: min sambo, men han är alltid extra snäll. Mina vänner, men samma med dem. De är alltid extra snälla. Majakissen. Hon är nog alltid extra snäll, men det känns som att vi kom varandra extra nära då jag tog hand om henne före och efter operationen. Det är nog helt otroligt hur mycket stöd man kan få av en spinnande katt. Och jag börjar lära mig att vara snäll mot mig själv, det har jag aldrig kunnat förut. Så också jag.

Min julklapp till min själv (eller ja, egentligen från fammo) är en altblockflöjt. (Den större på bilden) Nu kan jag spela både högt och lite lägre på blockflöjt!

Och ja, jag föreläste igår och fick höra att jag gav ett proffsigt intryck. Det var jätteroligt och jag föreläser väldigt gärna igen. Om ni vill att jag kommer och föreläser om utmattning och depression så kan ni kontakta mig här. Nu ska jag ha jullov först men jag bokar gärna in något nästa år! Jag ska skriva mer om det här men behöver landa lite först. Det var två andra som också föreläste, och båda föreläsningarna var jättebra och intressanta. De andra som föreläste var Jonna och Sofie. Kolla gärna in deras bloggar!

Här är jag i full fart med att berätta om mig själv. Bilden är tagen av en av grundarna till evenemanget!