Och då vet man, att snart är det jul

Och då vet man, att snart är det jul

Veckans blogglista handlar om julen, och här är mitt bidrag.

 • I år firar jag jul med: sambon och hans föräldrar och bröder. Skulle skriva familj men hade det känts fel, ”du är nog min familj” säger han så ofta så det skulle bli fel om jag skrev familj och exkluderade mig själv från den.
 • Det här finns alltid på julbordet: Lax, köttbullar och ofta pepparkakor även om de inte är någon favorit hos mig. I år har jag ätit en pepparkaka. Jag gillar jultårtor, lussebullar, knäck och choklad bättre.
 • Min juldagsmorgon ser ut så här: I år ska jag sova länge, och sen hämta Maja från kattskötarstället. Sen värmer jag väl huset åt henne och umgås med henne en stund innan vi åker hem med sambon.
 • Tre saker som julen måste innehålla: Vila, lax och choklad
 • Min bästa julsång: Alltså det som ger mig mest julkänsla någonsin är ju just julmusiken, men det är så svårt att välja någon favorit. När det lider mot jul har länge varit en favorit, och Jul, jul strålande jul, men det finns ju så mycket fint. Härlig är jorden är ju också jättefin. Och Betlehems stjärna som finns i olika versioner. Ganska traditionellt var det här, men jag gillar ju klassiskt så kanske inte så stor överraskning.
 • Det här är jultradition hos oss: Det beror ju helt på var jag är. Hos släkten i Österbotten finns ganska många traditioner, men också där beror det på om det är Vasa- eller Jakobstadssläkten. De senaste två åren har jag varit med brorsan och Maja i Åbo, men nu ska jag vara på ett annat ställe. Kalle Anka har väl varit något slags gemensam nämnare för alla ställen, även om jag inte minns om vi sett på det de senaste åren. Jag har inte riktigt haft någon julkänsla de senaste åren, depressionen har väl ätit upp den. Nu i år har jag haft det sen i princip september då jag köpte min sopranblockflöjt och började spela julsånger på den.
 • Så här klär jag mig på julafton: Brukar satsa på något lite mera uppstädat men ändå bekvämt, typ trikåklänning. Tror det blir det också i år.
 • Min bästa julfilm: Jag är inte riktigt typen som gillar julfilm faktiskt. Men man kan ju se vad som helst på netflix och sånt just nu, så helt enkelt vad man nu vill titta på på julen.
 • Vår gran ser ut så här: Ingen aning om svärisarna har någon gran.
 • Det sämsta med julen: Stressen inför den. Att man inte kan klona sig själv för att göra alla nöjda och vara på flera ställen samtidigt.
 • Det bästa med julen: Att det är några lediga dagar.

IMG_9774