Sången som förändrade allt

Sången som förändrade allt

När jag gick i förskolan (alltså sexårsverksamhet) kom Titanic ut, och den var ju på allas läppar just då. Mina kompisar fick se den så när jag var lite äldre fick jag se den med vuxna i samma rum. Och jag var fast. Men det som jag egentligen gillade mest var ju ”Titanicsången”- My Heart Will Go On. Jag minns att jag trodde att musikvideon till den var en del av filmen och att jag tvingade min barnvakt att spola fram tills Titanicsången skulle komma.  Jag hade en barnvakt att sköta mig en kväll riktigt då filmen kommit ut på VHS (för det var VHS som gällde 1997), och jag tror hon hade hyrt den som underhållning tills när jag somnat. Och det betydde ju att hon fick spola till sluttexterna, men nåja, hon behövde inte visa filmen åt mig iaf. Och det tror jag hon var nöjd över. Nu som vuxen tycker jag nämligen inte att Titanic är en lämplig film för en sexåring.

Men i alla fall, My Heart Will Go On var i princip sången som fick mig att inse att jag tyckte om att hålla på med musik. Det var den sången som fick mig att inse att jag kunde sjunga. Jag kunde ju ingen engelska den här tiden så uttalet blev ju lite ditåt, men jag fick ändå ofta höra att det lät bra när jag sjöng. Och det kändes bra i kroppen. Det började med sången och senare började jag ta ut melodier på min lilla keyboard jag fått i julklapp av min farmorsmor och farmorsfar.

IMG_0692.jpg

Juli 2004 och jag hade vunnit ”Jeppis Idols” med just My Heart Will Go On. Jag har en VHS-inspelning av framträdandet som jag tänkte digitalisera på bibban. Eventuellt kommer nån liten snutt med i en Storytime på min YouTubekanal senare i år. Pokalen har jag ännu kvar. 

Jag hade Celine Dions skiva Let’s Talk About Love på kassett (ja, det är så länge sen det här redan) och den spelades flitigt hos mig, och som jag sjöng med till den. Senare köpte jag den på cd så den skulle vara lättare att spela och ha med sig. (Det är den här som har ett tryckfel på mitt exemplar.)

Som jag skrivit tidigare var Celine Dion min allra största idol en lång tid. Och jag har skrivit flera inlägg om det här och hur stort inflytande hon haft på mitt liv, och hur mycket jag skämts över det att jag gillat hennes musik.   Idag fyller hon 50 år. Och jag lärde mig spela blockflöjt förra året. Därför var det självklart att jag skulle göra en cover på låten som fick mig att hitta mitt allra största intresse, nämligen musiken. Det här är också en personlig vinst för mig, att jag vågade göra den här videon. Mycket kring Celine Dion och Titanic har varit så skamfyllt för mig i så många år.  Men alltså, nedanför finns min inspelning på just My Heart Will Go On.

Jag sjunger alla stämmor, och spelar blockflöjt, piano och gitarr. Resten av instrumenten har jag fixat på min iPad. Så det är jag som gjort allt i den här versionen. Och det har tagit ganska mycket tid, men har varit väldigt roligt. Originaltonarterna är inte helt bekväma för min röst så jag har ändrat dem. (Det byter tonart i slutet, därav plural) Hoppas ni gillar den! Om ni gör det får ni väldigt gärna ge den en tumme upp på YouTube! Och prenumerera på min kanal förstås. Och om det finns någon viss sång som du vill höra min tolkning på är det bara att säga till på YouTube eller här! Och kom ihåg att ställa frågor på mitt förra inlägg, så svarar jag nästa vecka! Nu är det glad påsk härifrån! Vi hörs efter påsken!

thumbnail my heart.jpg