Bloggen och hemsidan flyttar

Bloggen och hemsidan flyttar

Det här inlägget publicerades från början på min gamla blogg, men jag ville flytta över det hit också för att ha förklaringarna kvar. Bloggen hålls här.

Nu börjar det vara dags för mig att avslöja det som jag planerat redan en tid- nämligen att bloggen och hela hemsidan flyttar! Ni hittar bloggen och hemsidan här i fortsättningen:

Orsakerna till att hemsidan flyttar är flera. Dels ville jag ha hela sidan på finsk domän då jag ju bor i Finland och kommer härifrån. Och så börjar wordpress.com annars också vara lite begränsat för mina behov nu, och det fanns flera funktioner jag inte kom åt via det. De här funktionerna går dock att fixa som tillägg till wordpress om man har egen wordpressida, så därför valde jag att gå den vägen. Jag efterlyste bra webbhotell i facebookgruppen finlandssvenska bloggare, och hittade till min glädje ett ganska förmånligt alternativ med service på svenska tack vare det här. Hittills är jag nöjd med servicen och det känns tryggt att kunna kontakta dem på svenska om det skulle vara något som strular. Det blev kanske lite ointressant för sådana som inte är insatta i bloggande, men det kändes viktigt för mig att förklara orsakerna till att bloggen flyttar.

Nyman har också fallit bort ur webbsidenamnet och det beror på att jag kommer att byta efternamn när jag gifter mig, och då vill jag inte att min hemsida heter mitt gamla namn. (För er som eventuellt undrar: nej, jag vet inget mer om när jag gifter mig ännu heller. Jag vet bara ATT det kommer att hända i något skede. Är ju liksom förlovad sen över fem år tillbaka.) Att jag nu redan flyttade hemsidan gjorde att jag valde att stryka efternamnet i adressen. Då behöver jag inte flytta hela hemsidan utan kan bara ändra på namnet där jag skrivit det. Orsakerna till att jag väljer att byta efternamn är personliga och inga jag kommer att fördjupa mig i desto mera här. Tradition spelar i vilket fall som helst ingen roll i just det här sammanhanget. Ni som lyssnat på mina låtar till exempel på Spotify har också kanske märkt att Nyman inte finns med där, och det är av samma orsak som det här med hemsidan. Så det passade ju bra om hemsidan och ”artistnamnet” är det samma. Nu gäller det ju bara för läsarna att stava mitt namn rätt- för annars hamnar de på hemsidan till ett café i Borgå.

Jag stänger inte ner den här hemsidan ännu- för jag har betalat för domänen till den och den gäller till och med november. Men den här sidan kommer alltså inte att uppdateras mera. Ni som gillar min facebooksida kommer rätt i fortsättningen, för inläggen delar jag ju dit direkt de publiceras. Jag kommer också att försöka fixa ompekning av den här sidan så att ni alltid hamnar rätt ifall att ni hamnar här på gamla hemsidan av någon anledning. Också ”nya” bloggen går att följa på WordPress- så ni som följer mig där får gärna ”flytta” till nya adressen. Men ni får ju förstås också gilla min facebooksida eller följa mig på bloglovin’.

Det kommer troligtvis att ske lite förändringar och förnyelser vartefter jag lär mig mera om att ha min egen hemsida, så ha överseende med det. Men jag är hittills riktigt nöjd över mitt beslut och det känns helt otroligt befriande att kunna installera tillägg till hemsidan och på det sättet göra den mera till min. Ämnena jag skriver om kommer att vara samma som hittills också- så innehållet ändrar knappast så jättemycket. Alla mina gamla inlägg finns också flyttade till nya hemsidan så ni behöver inte lämna den ifall ni skulle vilja läsa något jag skrivit till exempel 2017. Hoppas ni också kommer att trivas på den nya hemsidan och bloggen!