10 saker jag inte kan

10 saker jag inte kan

Jag såg att några hade gjort en ”tag” eller vad man nu ska kalla det, och listat 10 saker de inte kan, och också 10 saker de kan. Jag tyckte idén var ganska rolig, så här kommer mitt bidrag till 10 saker jag inte kan. Jag kommer att skriva om 10 saker jag kan också i något skede. Stay tuned!

Så, 10 saker jag inte kan:

1. Sova. Har alltid varit svårsövd och lättväckt. Är jag det minsta orolig eller mår dåligt kan det ta upp till fem timmar från att jag lagt mig i sängen tills jag somnar. Det måste vara tyst och mörkt och jag måste sova hemma. Sover jag borta blir det genast svårt.

2. Rulla tungan. Jag kan bara inte det.

3. Förlåta mig själv om jag tycker att jag gjort bort mig. Det här försöker jag jobba på, för det här är tungt att leva med.

4. Lita på folk. Jag vet att jag ofta ses som öppen och varm, men jag reglerar väldigt noga vad jag pratar med vem. Det finns inte en enda person i hela världen som vet allt om mig. Inte ens jag själv.

5. Stänga skåpdörrar. Och tro mig, efter att ha varit sambo i tre år så vet jag om det. Men det är svårt att lära en gammal hund att sitta.

6. Tro på Gud. Pang, där kom det. Jag försökte i så många år, men när det bara blev jobbigare och jobbigare hela tiden så gick det till slut inte. Jag kom hem från ungdomens kyrkodagar 2014 och grät i flera dagar över att jag inte kunde förstå hur det skulle finnas en Gud om mitt liv aldrig skulle lätta och stressen släppa. Nu i efterhand kan jag se detta som ett första tecken på min utmattning, redan över ett år innan jag sökte hjälp hade jag slutat hoppas på att det blir bättre. 

7. Skriva akademiskt. Nej, hur jag än försökte så blev det aldrig bra. Och därför kände jag mig idiotförklarad ganska ofta vid ÅA. Det här är dock stort för mig, att jag vågar skriva ut det hit. Men det är också en stor del i min depression och utmattning, som jag kommer att försöka att reda ut här i bloggen.

8. Tacka nej till saker utan att känna mig lat. Och det här vill jag skriva mera om. Varför får man aldrig vara lat? Varför anses det som det fulaste man kan vara? Varför får man hellre vara elak än lat?

9. Komma ihåg att lämna tillbaka bibbans material. Och så får jag alltid böter. Och så skäms jag otroligt när jag ska betala dem. Tur att man vid Helmet-bibborna kan betala via nätet. Annars, sellobibbans musikavdelning ❤️

10. Läsa tabs. Nej, jag föredrar gehör och noter. Noter är jag inte heller bra på, men jag kan läsa dem. Jag har ett så exakt gehör så det hjälper mig oftast.

IMG_4830.JPG

Det finns mycket jag inte kan, men ibland lyckas jag ta helt fina bilder.