Ingen riktig semester

Ingen riktig semester

Jag reagerar ofta på att t.ex. youtubers och bloggare säger att ”förlåt för att det inte kommit upp nån video/ något blogginlägg men jag har varit på semester” för att sedan fortsätta med ”men jag har ju inte varit på nån riktig semester, jag har ju skrivit på min bok/jobbat med mitt företag/tagit 15 magistersexamina…” eller vad det nu kan vara. Men vet ni vad, alla behöver vara lediga ibland, fast man inte skriver 100 böcker eller tar 30 doktorsexamina.

Sedan berättar dessa personer om hur det var när de var utbrända. Och jag bara undrar hur människan kan ha varit utbränd och totalglömt vad det är att vara utbränd. För det är det ett sådant där citat vittnar om. Och det enda det gör är att bidra till folks dåliga samvete över att de inte presterar dygnet runt.

Jag vet att folk har en tendens att tycka att unga är lata fast hur mycket vi jobbar och stretar. Men vi unga behöver inte själva bidra till att andra unga har dåligt samvete över att de behöver sova på nätterna. Som råd till de som säger att ”men jag har inte varit på nån riktig semester” skulle jag be dem att helt enkelt skippa den meningen. Också en youtuber eller bloggare , och faktiskt, håll i hatten nu, till och med studerande behöver ledig tid och det är inget dåligt med det. Och sen borde vi sluta skriva sånt där ”jag har haft en så jobbig/lång dag på jobbet idag så jag förtjänar att sitta på soffan ikväll”. För alla behöver sitta på soffan ibland. Också vi som inte gör så mycket på dagarna. För att vi aldrig lät oss vara lediga förut. För att vi trodde att man aldrig får vara 100% ledig. Det får man, det måste man, för sin hälsas skull. Så ha ett trevligt veckoslut nu så hörs vi igen nästa vecka!

IMG_7270.JPG