Miljölistan

Miljölistan

Veckans lista handlar om miljötänk, och jag måste säga att det här är inte min expertis, men jag vill ändå fylla i den, för kanske jag lär mig mera av det.

  • Min inställning till hållbar utveckling: Något jag borde lära mig mera om.
  • Tre tips hur man minskar avfall: Sälj/ge bort kläder man inte mera använder, ta med tygkassar till butiken istället för att köpa plastpåsar varje gång man handlar, köp begagnat om det är möjligt (förstår att man kanske inte helst köper underkläder och strumpor begagnat, men annat kan man hitta ganska bra begagnat och då sparar man också pengar)
  • Mina val som gör gott för miljön: Jag är faktiskt ganska duktig på att loppishoppa (Och det här kommer jag att visa mer av på min youtubekanal, här är en loppistipsvideo) , sen blir jag hela tiden bättre på att inte kasta mat, utan frysa in och äta samma mat flera dagar i rad 😀 , sen åker jag kollektivtrafik ganska mycket numera då jag blivit av med min värsta rädsla för folk (fortfarande gillar jag inte stora folksamlingar, men att åka t.ex. buss brukar oftast gå bra numera)
  • Mina val som gör skada för miljön: köper nog plastpåsar nästan varje gång jag handlar, skriver ofta ut grejer som ska läsas till studier istället för att läsa via nån skärm (men här måste jag försvara med att det är lättare att sträcka under det som är viktigt på papper)
  • Jag tycker zero waste-livsstilen är: något som jag borde läsa mera om och implementera i min livsstil
  • En miljöhjälte: Jasmine (Mitt gröna samhälle) och Julia (Grön i Åbo) är två bloggare som lyfter fram miljöfrågor. De får bli mina miljöhjältar!

img_4184