En ny värld som öppnades förra året- blogglistan

En ny värld som öppnades förra året- blogglistan

Jag började blogga aktivt i september 2016. Jag började blogga på en portal, eller vad man ska säga, och här kan ni läsa mina första blogginlägg. Lite annat än idag kanske, men roligt att se att jag också utvecklats. När jag började blogga öppnade sig en helt ny värld, jag upptäckte folk som vågade skriva vad de tyckte om saker och ting, utan att be om ursäkt hela tiden. Jag är väldigt nöjd att jag började blogga, och läsa bloggar. Den 29 september blir den här bloggen ett år, och det ska jag nog fira på något sätt. Och givetvis plita ihop ett inlägg om bloggandets betydelse för mig. Tills dess får ni nöja er med veckans sevendayslista, om just bloggar.

  • Jag bloggar för att: Jag inte vill glömma. Jag vill inte bli utbränd på nytt, och därför skriver jag så ärligt jag vågar om tiden som utbränd och återhämtningen ur detta. Återhämtningen är inte över bara för att sjukskrivningen är slut den här gången. (Ja, för det här är nog inte den sista sjukskrivningen i mitt liv, hoppas dock att den är den första och sista för utmattning)
  • Jag läser andra bloggar för att: Jag klarar ännu inte av att läsa böcker. Bloggar är trevliga att läsa av flera anledningar. Sen jag började blogga själv är det intressant att se vad andra bloggar om, för det känns lite som ett community den här bloggvärlden. Något med att ingen sitter och reglerar privatpersoners bloggar och säger ”nej, det där kan du inte skriva” gör också att bloggar ofta är roliga att läsa. Förstås om det är mycket sponsrat innehåll får man fundera lite extra, men vanliga ickeproffsbloggare är ofta ganska äkta. Och äkta är fint.
  • Den första blogg jag läser på dagen: Jag följer ju en del bloggar på Bloglovin’ och jag läser helt enkelt det som kommer upp först. Jag gillar Lady Dahmer mycket. Hon har hjälpt mig att acceptera en del sidor hos mig som jag aldrig trodde jag skulle kunna acceptera. Med hjälp av hennes blogg har jag insett att en stor del av det jag varit med om inte endast gått att skylla på mig. Att allt inte ÄR mitt fel.
  • Den här typen av blogg saknas: Det finns nog bloggar om det mesta. Men jag tycker att det är ganska sällan som män bloggar. Är jag den enda som funderar över det här?
  • Det här skrivs det för mycket av i bloggar: Jag är lite ointresserad av att se samarbetsinlägg från samma företag hela tiden. Det här tycker jag inte förekommer så mycket i den finlandssvenska bloggvärlden, men mycket i den svenska. Följer man två bloggare inom samma kategori och den ena gör reklam för ett visst företag, vet man att det inte tar länge innan den andra också gör reklam för samma företag. Det stör egentligen inte så mycket om man märker att bloggaren ändå skriver bra inlägg, men såna där ”inspirationsinlägg” med lite snabbt ditslängda bilder med uppmaningen  att med koden VGDD17 får du 20 % rabatt är lite tråkiga. Tyvärr.
  • Blogg eller vlogg: Båda, eftersom de uttrycker olika saker. Jag upplever att jag bättre klarar av att skriva om svåra saker, men jag älskar att redigera youtubevideor. Här hittar ni min kanal ifall ni är intresserade. Prenumerera jättegärna så blir jag glad! Vloggar kan också bli mera personliga än vloggar, saker som inte går att beskriva i ord syns på ett annat sätt än i skriven text. Men förstås beror det helt på hur mycket man vill dela med sig av.
  • Atmosfären i den finlandssvenska bloggvärlden är just nu: Tycker den är ganska trevlig faktiskt. Ingen har hittills kommenterat elakt eller varit otrevlig på något annat sätt mot mig iaf. Tycker att bloggarna är bra på att stötta varandra, tumma upp och kommentera snällt och uppmuntrande!
  • Det här tycker jag om sponsrat innehåll: Det stör mig inte så länge bloggaren försöker skriva något av betydelse också i de sponsrade inläggen. Sen jag började blogga (och göra youtubevideor) har jag så mycket större respekt för bloggare och influencers av alla de slag, att jag inser att de är beroende av sponsorer. Och det jag skrev tidigare om ”inspirationsinläggen” håller jag fast vid. Såna inlägg är lite tråkiga, men klart att det ibland blir det enda man hinner med. (Nu skriver jag som att jag är någon proffsbloggare, nej, det är jag inte, men just om man har ett hektiskt bloggschema förstår jag att det ibland finns mindre tid till att tänka till och skriva lysande inlägg varenda gång.)
  • Mitt mål med min blogg är: Att kunna sprida kunskap om utmattningssyndrom, depression, och psykisk ohälsa överlag. Att lite kunna lätta på stigmat kring det här, och att få flera som mår dåligt att våga söka hjälp! Att kunna förmedla att positivt tänkande kan vara mer skadligt än nyttigt i vissa fall, att man inte botar en depression genom att tänka över vad man är tacksam över. Och att få reflektera över mitt liv och mina upplevelser, så att jag i något skede kan få må bra.
  • En bloggare jag vill byta liv med för en dag: Jag behöver lära känna mig själv nu, så ingen aning faktiskt. Kan tänka mig att Isabella Löwengrip har ett väldigt annorlunda liv än jag, och det skulle vara kul att stjäla lite businesstips av henne förstås, men jag vet inte om jag skulle vilja leva hennes liv nån längre tid. Då skulle jag ju inte bo med min sambo och det vill jag ju.
img_5588

Bloggen vid ungvuxen.se fick mig att hitta bloggandet.

En fråga till bloggare med Facebooksidor: Brukar ni boosta era inlägg? Alltså betala några euro för att få större synlighet på era inlägg? Hur fungerar det för er? Jag har funderat på att boosta de inlägg jag tycker att behöver lite mer synlighet och funderar på om det är värt det.