Förkyld

Förkyld

Igår hade jag av misstag publicerat ett blogginlägg som jag inte ville publicera redan då. (Ni vet, mina bloggdagar är måndagar och torsdagar, och andra dagar kommer det ibland extra inlägg) Jag kommer att skriva om det där inlägget och publicera det i något skede, men just nu orkar jag inte.

Jag har blivit förkyld. I tisdags hade jag jättesjuk mage som bubblade och tjöt, och på kvällen började jag få en kaktuskänsla i halsen. Överlag har jag haft en konstig ångest hela veckan och jag tror att det här hänger ihop med min fysiska ohälsa den här gången. Att huvudet kanske försökte varna att ”ta det lugnt så du slipper bli jättesjuk längre fram”. För så fort jag tänkt börja på något har det bara skrikit NEJ i bakhuvudet och jag har inte fått mycket gjort.

Från att jag gick i högstadiet tills förra året nån gång har jag varit förkyld i princip en gång i månaden. Det är ganska många förkylningar kan jag säga. Jag har alltid fått förklarat att det är för att jag har så dålig fysisk kondition som jag får dessa förkylningar, och det är sådant jag också trott på. Men jag tror inte att det är sant. Jag tror att det är stress som aldrig gått om som sedan tagit en fysisk gestalt i form av förkylning. För jag har nu insett att utmattningsspiralen inte började vid ÅA, utan långt innan. Kanske redan i lågstadiet för min del. Bägaren rann sedan över efter fem år vid ÅA med jobb, förtroendeuppdrag, band, kör, församlingsaktivitet och flyttar vid sidan om.

Men varför jag tror att förkylningarna berott på stress är för att den förkylningen jag nu har är nummer två på detta år. TVÅ! Förra året hade jag hunnit med åtminstone åtta vid det här laget, och de andra åren innan dem något liknande. Och till skillnad från tidigare tar jag faktiskt ledigt nu när jag är förkyld, för på så sätt blir jag fortare frisk från dem. Tidigare vågade jag inte mäta febern för då skulle jag vara tvungen att bli hemma från t.ex. studierna, och då skulle jag få kompensationsuppgifter som jag inte hade en aning om när jag skulle ha tid till att skriva, men nu försöker jag tänka att det här delvis var en orsak till att jag behövde vara sjukskriven i över två år. Jag får studera flitigare när huvudet inte känns som en boll av allt snor, och halsen som en kaktus. Då är också hjärnan mera med.

Min senaste youtubevideo handlar om loppis och den hittar ni här:

IMG_9440

Mina bästa vänner nu, tekoppen och näsdukarna.