Thank you for the music

Thank you for the music

I dag är det fredag, och alltså videodags på min youtubekanal! Jag kom på att jag aldrig riktigt berättat hur jag fastnat för just musik, så jag försökte sammanfatta det i en YouTubevideo. Tänkte liksom att det var på tiden nu när den här kanalen haft musik som huvudtema hela året.  Det var annars det bästa beslutet jag fattat kring mina sociala kanaler i år- att göra YouTubekanalen till en musikkanal. Jag har fått så mycket mera inspiration till kanalen och skäms ganska mycket mindre över den än jag gjorde förra året. Jag är annars världsmästare i skam, så att det finns saker jag skäms mindre över är otroligt. Helt skamfritt är varken YouTube eller bloggen för mig, men musiktemat innebär alltså betydligt mindre skam nu då.

Musik har nästan hela mitt liv varit min snuttefilt. Det har varit det som jag ändå haft när jag inte kunnat lita på något annat. Sommaren 2015 är undantaget, då mådde jag så dåligt så jag inte ens tyckte det var någon idé att hålla på med musik mera. Vilken tur att jag började med sånglektionerna i augusti samma år, och musikglädjen kom tillbaka. Det var en ganska svår uppgift att sammanfatta över 20 år av aktivt musicerande i en video på inte ens åtta minuter, och en del ryms helt enkelt inte med, men här är kanske de viktigaste sakerna med. En del blev också lite för känsligt för mig att prata om på YouTube, det finns trots allt flera omgångar med mobbning och också dödsfall med här. De allra jobbigaste grejerna har jag alltså här tagit bort. Att prata om jobbiga saker offentligt är mycket svårare än att skriva blogginlägg om dem. Åtminstone för mig. Jag vill ändå påstå att det här är en av de mest personliga videorna jag gjort hittills. Nåja, här kommer ni till videon:

Kom ihåg att det inte kostar något att prenumerera på min kanal. Där får ni musikrelaterad underhållning eller vad man nu vill kalla det, en gång i veckan!

Här såddes ett litet frö då jag fick mitt första instrument, en liten keyboard, till julklapp julen 1996.