En dröm har slagit in

En dröm har slagit in

Idag är det fem år sedan min morfar gick bort. Jag minns att jag var helt i chock hela dagen och det enda jag klarade av att göra utan att tappa koncentrationen var att spela piano. Så det gjorde jag, och kom på en melodislinga som jag spelade in på telefonen för att fortsätta jobba med när jag orkade. Som ni säkert vet var jag sjukskriven den här tiden så det var inte de lättaste tiderna annars heller för mig då. Dagen efter begravningen var det sedan en så otroligt vacker soluppgång och den använde jag sedan som inspiration till låttexten när jag började skriva den senare under hösten. Den här sången var den första sången jag skrivit på länge, och så otroligt viktig för mig i både sorgebearbetning och återuppväckningen av mitt musikintresse som tyvärr dött ut av all stress. Min sånglärare var också väldigt uppmuntrande och tyckte låten var vacker, så jag spelade in den och gav ut den på bl.a. Spotify.

I och med femårsdagen ville jag igen hedra morfars minne, då han alltid varit en av de som stöttat mig mest i mitt musicerande. Från början hade jag tänkt att jag skulle skriva ner a capella-arret (som jag lite ad libbade då jag spelade in 2015) för damröster och spela in en ny version till youtube på den och det var länge min plan. Sedan kom corona och jag var med i två stycken virtualkörsprojekt. Och märkte av en tomhet när jag skickat in mina videor. Jag ville göra mera tillsammans med andra hemifrån min trygga vrå där jag kunde styra min tidtabell och övningstakt själv. Och så kom jag på idén med att göra en virtualkvartettsgrej av den här sången, frågade några vänner (som genast sade ja) och började skriva noterna och instruktioner. Här ser ni resultatet: 

Jag själv är riktigt stolt över resultatet. Det blev bättre än jag någonsin tänkt, även om jag visste att jag hade duktiga sångare med. Jag har aldrig tidigare skrivit för mansröster och för damröster skriver jag ju så att jag själv klarar av att sjunga allt, så det kändes lite nervöst men jag fick nu en uppfattning om hurdana tonhöjder jag ska hålla mig till ungefär. Det var också jättespännande att klippa ljudet då andra var med. Jag är så van med min egen röst så det blev en utmaning att testa att klippa med andra röster, men jag tror det blev bra. Lite extra rörd blev jag också då jag berömde en av sångarna och fick som svar att det är tack vare kompositören som det låter bra (vilket nog bara är halva sanningen då sångarna gör ett stort jobb.) Nu är jag en riktig kompositör. Eller det känns mera riktigt när andra också kallar en det. 

Låtar har jag ju skrivit länge redan och sjungit själv, men det här är första gången ett av mina A capella-arr sjungs av andra än bara jag själv. Det här har varit en dröm hos mig ända sedan jag började skriva ner mina arr i noter. Stort tack till er sångare som tog er tiden att öva och spela in det här med mig! Jag är jättestolt och tacksam över er! Jag gör gärna något liknande igen, och hoppas att ni också är med på det. ♥️

Och jag konstaterade ju efter typ ett halvt års funderande att jag behöver ha två facebooksidor, en för bloggen och en för musiken. Så jag gjorde en (till) för musiken. Den kommer ni åt här nedanför (klicka på bilden) Gilla den gärna så den får lite kärlek. Och prenumerera på min youtubekanal när ni väl håller på. Dit kommer det mesta jag gör i musikväg! 

 

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla bloggens facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på instagram!