10 tankar om augusti

10 tankar om augusti

Augusti är här och juli är slut! Juli var både en händelserik men också ångestfylld månad för mig, och jag fick ge upp att skriva gradu för att istället ta hand om mig själv. Jag är jättearg på mig själv över det här men försöker nu att komma över det. Sambon och musiken har hjälpt, och förra veckan lanserades mitt stora sommarprojekt på min youtubekanal. Här lägger jag nu en länk till då jag är så stolt över det:

 

Augusti har börjat fartfyllt och om allt går bra (och vi slipper corona) fortsätter det också så. Nästa vecka börjar eftisterminen med introdagar och en av vårens framskjutna inflyttningsevenemang, och sedan börjar terminen på riktigt veckan efter det- och lite stughäng med vänner på helgen så jag har mycket att se fram emot. Dags för månadens lista då, som vanligt lånad av Kugge

Första tanken under månadens första morgon:

Ska jag stiga upp ännu? Det kommer att bli en lååång dag nämligen. Augusti började nämligen på bästa sätt- med kräftskiva med mitt gäng ♥️

 

Jag ska jobba med:

Jag ska tillbaka till eftis. Eller ja, ska byta enhet men mera eftis alltså. Och förhoppningsvis kommer jag äntligen igång med gradun efter den här ångestsommaren på den fronten. Jag skulle ju skriva gradu igen men det sket sig (igen). Kände mig som världens sämsta människa och började seriöst fundera vad det är för vits med att jag lever. Så jag tog paus från den tills när det finns chanser till samtalsstöd för mig igen. Jag tror jag ska försöka ta kontakt med ÅA:s studiepsykolog ifall det skulle hjälpa på något vis- eftersom jag har viktigare saker än gradun att diskutera med terapeuten som jag ändå betalar stora summor för själv varje månad. 

Jag ska skriva:

Listor för gradun, och säkert en massa mejl och anteckningar. 

Maträtt jag vill testa:

Jag är lite sugen på att testa att koka egen sylt, ska plocka mera hallon och blåbär nämligen. Jag har hittat nya superställen för båda bären. Och annat man kan göra med bär intresserar förstås! Våfflor med färska hallon, mmm…

Den här boken ska jag läsa:

Säkert mera namnforskning bara. Skulle ju läsa Män kan inte våldtas igen i juli men det blev inte av. Är väl för trött för läsning igen. Jag såg att Lilla teatern sätter upp den i höst men är lite osäker på om jag vågar gå. Får väl följa med läget och skaffa munskydd. Eller munskydd blir jag väl tvungen att skaffa ändå om jag ska åka kollektivtrafik, vilket jag säkert kommer att behöva göra åtminstone ibland. 

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Kanske eventuellt nästa youtubekonsert som jag kommer att spela in så småningom. Gilla min musikfacebooksida för att få veta mera om mina musikprojekt, och prenumerera på mig på youtube– det mesta kommer dit också! 

En målsättning som är möjlig att nå:

Kanske att komma tillbaka till vardagen? Den här sommaren har varit ganska upp och ner när det gäller mitt mående och jag hoppas att en återgång till vardagen lite ska kunna hjälpa med det här. Åtminstone tar terapeutens semester slut då så då har jag lite samtalsstöd iaf. Och jag vet, jag borde lära mig att prata med sambon och vännerna, men det tar tid att lära sig det också och stress hjälper inte. Så att klara sig utan utifrånperspektiv är en målsättning, men den är inte möjlig att nå i år. Kanske inte nästa år heller. 

Jag är mest kluven till:

Gradun once again.

Det här ger mig energi just nu:

Musiken. Kommer väl alltid att svara så här på den här frågan, och när jag inte gör det är det ett tecken på att jag mår väldigt dåligt. 

Det här ser jag mest fram emot:

Jag ser faktiskt fram emot eftisjobbet! Det känns som att gradun kan lyckas bättre också när jag har deltidsjobb och inte behöver fundera på den hela dagen utan lite kan vistas i verkligheten emellanåt. Barn drar ner en på jorden, på gott och ont- men mest gott! Sedan ser jag förstås mycket fram emot det jag nämnde i början av inlägget, vårens framskjutna evenemang och stughelgen med vännerna, men också förstås att sånglektionerna (och pianolektionerna, jess- jag ska börja ta pianolektioner på nytt) börjar igen. Har nog saknat min sånglärare massor. 

Det var den listan, och hoppas att någon annan också fick något ut av att läsa den. Annars säger jag hej till framtida jag som är nyfiken på hur jag mådde i början av augusti 2020 – så där, men såg fram emot att jobbet och sånglektionerna skulle börja igen. Hoppas att det inte blev helt skit sen bara för att jag vågade se fram emot det! Jag ska försöka blogga mera under hösten än jag orkat de senaste månaderna, men mitt mående har som sagt inte varit det bästa och jag har inte haft mycket skrivork. Men nu har jag igen nya inläggsidéer och lite bättre ork än jag hade innan kräftskivan, så det ska nog gå. Ha det bra så hörs vi snart igen med ett nytt inlägg! 

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla bloggens facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!

2 svar

  1. Vilka roliga tankar. Byttan med Hallon ser god ut!

Kommentarer är stängda.