10 saker jag kan

10 saker jag kan

Tadaa! När jag först skulle skriva det här hade jag jättesvårt att erkänna att jag överhuvudtaget kan nånting, sen skrev jag samma sak två gånger. (Ja, för så funkar min hjärna nu) Så det tog länge att skriva men här kommer det.

1. Sjunga. Ja, jag kan sjunga och jag har ett bra gehör. Att sjunga är det bästa jag vet. Nummer två är att spela piano. Vill ni veta mera om mina egna musikprojekt kan ni ju kolla in min hemsida på fredricanyman.com!

2. Förminska mina egna prestationer. Facebook brukar påminna en om vad man gjort för några år sen. I oktober påmindes jag om att jag en gång skrivit att jag har en deadline om en timme (as in märkte det då). I totalpanik cyklade jag till bibban och skrev ihop nånting, ca 3 sidor. På en timme hade jag alltså cyklat hemifrån, letat upp litteratur som jag läst ur, och skrivit 3 sidor som uppenbarligen inte bara var skit då jag fick vitsordet 4 i uppgiften (av 5 alltså). En kompis skrev att det var duktigt gjort, och vad svarar jag? Jo att nåja, men jag har ju skrivvana… Nu kan jag inte ens få ihop ett blogginlägg på en timme, vissa dagar inte ens ett mejl. Jag blir lite ledsen över att jag inte kunde ta emot kompisens beröm, så här efteråt. Men jag tänkte väl antagligen att jag var en idiot som inte kollat vilket klockslag uppgiften skulle in.

3. Jag kan baka det mesta, det är roligt att baka och följer man bara recepten är det inte svårt.

img_5207

Lite mörk bild, men kakan var god.

4. Pyssla och hitta på egna lösningar.

img_5383

En blivande wc-skylt. 

5. Vara plikttrogen. Nu tänker ni att ja, du är utbränd, så daaa? Och det är nog lite så. Jag låter ofta plikter gå före min egen hälsa. Jag kan också vara helt hysterisk med att hålla tidtabeller. Se bara exemplet i punkt 2.

6. Sköta katter. Jag har haft katt sen jag var 9 år gammal. Före det har min fammo haft katter, så kattvana har jag. Ofta kommer såna katter som är blyga och folkskygga och lägger sig i min famn. En spinnande katt är bland det bästa som finns i denna värld!

img_4139

Min katt Maja. (Eller ja, hon bor hos föräldrarna men jag bodde hemma när hon flyttade till dem för ca 10 år sen, så hon är nog ändå lite min katt ännu.) 

7. Okej, jag måste väl skriva att jag kan skriva. Jag har ju en blogg. I mitt inlägg om saker jag inte kan, erkände jag att jag inte kan skriva akademiskt, men jag vägrar gå med på att jag överhuvudtaget inte kan skriva. Så he så, jag kan skriva.

8. Jag har alltid haft extremt lätt för att lära mig nya språk. Det var väl därför jag hamnade vid ÅA, för att jag hade lätt för språk. Att jag skulle arbeta mig så slut att jag får ångest bara av att tänka på grammatik var ju inget jag visste då.

9. Se igenom falska människor. Många kompisar brukar fråga mig om jag tror att det nån säger är sant, och om man kan lita på hen. Ofta brukar jag kunna tyda äktheten eller falskheten genom nån riktigt liten detalj. Och jag har oftast rätt. Det som är lite sorgligt är att jag har behövt lära mig det här den hårda vägen, dvs. genom att bli besviken.

10. Tvätta. Det här är typ enda hushållssysslan jag gillar, och jag har mitt system för hur det ska göras. Om sambon tvättat kläder kan jag bli småirriterad för att han inte gjort som jag brukar göra. Att hänga upp tvätten är mindre roligt, men det måste man bara göra. För sen kan man fylla nästa tvättmaskin!

Det här var lite jobbigt att skriva, antagligen är jag påverkad både av jantelagen och depressioner. Men det kan vara helt bra att tänka på vad man kan ibland också.