Att släppa kontrollen

Att släppa kontrollen

Jag är ett kontrollfreak. För att överhuvudtaget överleva åren 2010-2015 har mitt liv hängt på stenhård planering. Jag har jättesvårt för att vara spontan. Får totalpanik ifall nån kompis skriver ”hej, vill du komma på kaffe om en timme?”.

Jag har nu insett att för att jag ska kunna komma ur min depression måste jag tillåta mig själv att släppa kontrollen. Också under min sjukledighet har jag fortsatt att minutplanera mina dagar. Jag är livrädd för att inte ha några planer.

För två veckor sen låste jag ut mig två gånger under samma vecka. Och jag har insett att det egentligen var bra, för jag fick uppleva att ”ingen blir arg” fast jag gjorde det. Sambon fixade bara så han kunde luncha hemma och kom hem och släppte in mig.

På veckoslutet ska jag och några kompisar till Gdansk i Polen. Jag har bara googlat lite. Jag ser fram emot att få resa med mina kompisar, har inte egentligen gjort det förut och om några år har väl alla familjer så då går det inte lika lätt mera. Lite nervös är jag över hur jag kommer att sova under resan men jag ska försöka ta det lugnt och bara lyssna på nån ljudbok ifall jag inte somnar. Den här resan blir också ett slags övning i kontrollsläpp för mig. Som tur i gott sällskap!

img_6049

När man inte håller så hård kontroll på sig själv hela tiden kan roliga saker hända. Som att man blundar och gör en konstig min samtidigt som man fotar sig själv.