En godnattsaga

En godnattsaga

Jag kanske har nämnt att jag inte har koncentrationsförmåga till att läsa böcker just nu. Det är en liten sorg, eftersom jag tidigare gillat att läsa. Jag vet att min läsångest också beror på litteraturvetenskapstrauma. Redan innan jag blev utbränd tappade jag intresset för romaner av flera orsaker.  Jag kunde inte läsa utan att stressa, tolkar jag ”rätt”? Är boken jag läser ”skräplitteratur”? , och om jag inte får den färdig i tid? Jag har haft för många läsdagar då jag varit tvungen att plöja igenom 400-sidors romaner och tillhörande sekundärlitteratur på en dag, och det sätter tyvärr sina spår.

Men, det var faktiskt delvis via litteraturen som jag insåg att jag inte mådde bra. Jag läste nån bok i mars 2015 som handlade om tre systrar varav den ena grät hela tiden och hade mist livslusten. De andra systrarna skrev in henne på psykakuten, och jag började inse att det kunde ha handlat om mig. Jag hade ingen livslust och grät mycket. Jag har inte kunnat läsa en bok efter det här.

Nyligen hittade jag appen Nextory. Det är en svensk app med både e-böcker och ljudböcker.  Jag tror det var via nån youtuber som jag fick nån gratisperiod, och jag började lyssna på nån random bok via appen. Jag skulle gärna ge er nån kod så ni får testa appen men jag tror man får testa 14 dagar gratis utan kod också. Priserna är i svenska kronor, men det var inga problem att betala med kreditkort för mig.

Gammal bild, men jag kanske ser ut så här när jag hör på nåt spännande?

Jag lyssnar nu som då på lite olika böcker, min koncentration är inte helt hundra men det går bättre att lyssna än att läsa. Jag brukar faktiskt varva ner innan jag ska sova med att lyssna lite på nån bok. Det lugnar ner mig ganska bra, och även om jag har svårt att somna så har jag märkt att det här hjälper mig att lite lättare slappna av. Det känns nästan som att nån läser en godnattsaga åt mig på det här viset. Och vad som helst som får mig att somna lättare är välkommet just nu!

Testa gärna nextory ni också!