Att göra en sak åt gången

Att göra en sak åt gången

I dagens stressande samhälle kan det vara svårt att göra en sak i taget. Vi ser multitasking precis hela tiden på bl.a. sociala medier och klart att vi blir påverkade. Åtminstone jag blir väldigt lätt påverkad.

Jag har extremt svårt att göra en sak åt gången. Jag kan inte koncentrera mig på filmer, dokumentärer eller podcaster utan att göra något med händerna samtidigt. Oftast blir det något handarbete eller tecknande eller fast att jag skriver blogginlägg. Och om jag skriver blogginlägg samtidigt som jag lyssnar på en podcast blir det ju egentligen att jag gör tre saker samtidigt. Blogginläggen skrivs nämligen inte utan en tanke så där bara.

Men jag tror att det är viktigt att man ibland gör endast en sak åt gången. Och därför försöker jag emellanåt att bara titta på film. Eller bara åka buss. Utan musik eller podcast i öronen. Oftast lyckas jag inte. Men ibland går det. Jag minns fortfarande en kväll i juni då jag bara tittade på youtube, för jag hade precis blivit färdig med en stickning. Och det var helt otroligt hur det kändes. Att inte tappa koncentrationen FAST jag inte gjorde 4577 saker samtidigt. Tänk att det tog över två år av sjukledighet för att komma till den punkten. Att jag blivit så stresspåverkad att jag inte KUNDE göra en sak åt gången. Och att det fortfarande är så otroligt svårt.

Jag tror det delvis är det här som gör att jag ännu inte klarar av att läsa böcker. Intressebrist p.g.a så mycket hetsläsning för några år sen är väl den största boven i det här dramat ändå. Och att vila är så otroligt svårt för mig, ännu, efter över två års sjukskrivning beror högst antagligen på att det är svårt för mig att göra en sak i taget. Så jag ska försöka lära mig att göra en sak åt gången från och med nu. Det man gör brukar ju oftast bli bättre om man inte håller på med tusen saker samtidigt. Tyvärr blir det lite svårt om man har duktighetskomplex och är berömberoende som jag är.

IMG_8493.JPG