Två höstlistor i ett

Två höstlistor i ett

Jag har inte fyllt i någon blogglista på länge, men nu fyller jag i två på en gång. Den ena är sevendays blogglista och den andra hittade jag hos någon annan bloggare och jag tyckte de passade bra ihop så här kommer båda två. Hösten 2017 kommer att innebära en stor förändring för mig, i och med att jag ska heltidsstudera igen. Första gången sen våren 2015 (i teorin, i praktiken var det nog hösten 2014 som var sist jag heltidsstuderade, eftersom ”studierna” våren 2015 innebar 30 minuter av att försöka förstå en artikel och sedan tre timmars sömn efter den ansträngningen. För att sedan vakna och få panik över att jag inte fått något gjort och sedan gråta resten av dagen.)

Man vet att det är höst när: När alla reklamer tutar ”BACK TO SCHOOL” stup i kvarten. SOM OM JAG INTE VISSTE ATT JAG SNART SKA STUDERA IGEN (eller 2015 och 2016, få dåligt samvete över att jag INTE ska studera p.g.a. sjukledigheten) … Och när det blir mörkare och kallare på kvällarna.

Vad kommer du äta i höst?
Förhoppningsvis hemmamat. Min eller N:s. Sen får vi en Burger King hit nära i september så säkert kommer jag någon gång att äta där också. Får hoppas att inte allt för ofta bara.

Mat som jag förknippar jag med hösten: Typ olika svamprätter.

Vad kommer du dricka i höst?
Vatten och kaffe.

Låt som ger mig höstkänslor: Höstvisan 😀 Kanske jag ska spela in en version på den till min youtubekanal?

Hösten doftar: Äpplen. Svamp. Friskt i skogen efter regn.

Vilken blir din favoritmöbel i höst?
Sängen, soffan, skrivbordet.

Vilket klädesplagg kommer användas flitigast i höst?
Säkert mjukiskläder. Kommer ju att vara ganska mycket hemma ensam också den här hösten.

I höst vill jag klä mig så här: Hmm… vad VILL jag klä mig i? Kanske ibland variera mjukisbyxorna med mjuka trikåklänningar och jeans ibland. Kläder som jag känner mig bekväm i på flera olika sätt. Mycket mörkblått tror jag, mörkblå är min favoritfärg för tillfället. Tidigare har röd alltid varit min favoritfärg. Undrar vad det här säger om mig?

Hur kommer den typiska höstdagen se ut?
Stiger upp och dricker kaffe med sambon innan hans jobb. Han åker till jobbet/ börjar jobba hemma, jag försöker göra undan lite studier på förmiddagen så eftermiddagen eventuellt kan bli lugnare, mat (laga egen/värm middag från igår) och kaffe, lite vila/sångövning/youtube/pyssel/blogg eller nåt annat kul, eventuellt ett till studiepass om jag orkar, middag, fritid (musikteori på måndagar), typ nån macka, mediciner, varva ner, sova. Träning några gånger i veckan, cykla antingen inne eller ute, kanske promenad ibland.

Det bästa med hösten: Känslan av kontroll. Våren är så panikslagen för många studerande så hösten är ganska bra motvikt till den. Och det att ingen kräver att man ska njuuuuuuta hela jävla tiden som på sommaren. Och så är det helt trevligt att få vara ordentligt påklädd igen. (Kroppsångest much?) Ja, och min födelsedag är helt rolig.

En sak jag ser fram emot i höst: Att börja förbereda för mitt första nivåprov i klassisk sång.

Vad kommer du läsa i höst?
Säkert en massa artiklar till gradun. Läsintresset har tyvärr inte ännu kommit tillbaka trots  en sjukledighet på över två år, så jag kommer knappast läsa så mycket mer än jag ”måste”.

Vad kommer vara din största förändring i höst?
Att jag inte mer är sjukskriven. Eller det är tanken iaf, kan ju hända att jag inte är klar för heltidsstudier ännu och då får vi hitta nån lösning med läkaren, terapeuten och graduhandledaren.

Vad kommer vara din största utmaning i höst?
Att begränsa mina uppgifter så att det inte blir för mycket. Att våga vila när det behövs utan att känna skuld över att jag ”inte gjort tillräckligt”. Att vistas i ÅA:s utrymmen.

Vad är det bästa med din höst?
Att jag igen får gå på sånglektion. Att jag förhoppningsvis inte behöver resa lika mycket som på våren och sommaren.

Vad blir nytt inför den här hösten?
Heltidsstudier. Utan jobb och förtroendeuppdrag vid sidan om.

En höstkväll spenderas: (tillbringas säger min inre språkpolis…)Musikteori på måndagar, annars förhoppningsvis ganska fritt program de resterande dagarna. Inga studier efter 16.00 eller något liknande klockslag. Ska se lite hur studierna går till att börja med, men jag vet att jag behöver en sådan begränsning för att kunna koppla bort studierna ibland. Jag ÄR liksom inte mina studier och det är inte meningen att jag ska bli dem heller.

Någon som inspirerar dig den här hösten?

Jag är så trött på att bli påprackad hur lyckade alla andra är och hur duktigt de klarade av allt svårt. Så inspirationen kommer förhoppningsvis att komma inifrån den här hösten. Att märka att jag visst kan klara av mina uppgifter utan att helt köra över mig själv, skulle vara fin inspiration för mig.

Det sämsta med hösten: Ibland kan också jag bli hösttrött av mörkret. Men vårtröttheten med tillhörande ångest är mycket värre i mitt fall. Speciellt då alla tjatar om hur härlig våren är får jag skuldkänslor över att jag oftast mår dåligt de första vårdagarna.

Något du måste göra i höst?
Våga fråga sådant jag funderar över angående studierna. Det är min rättighet att veta vad som händer och hur det går att göra saker. Jag är inte det minsta mindre värd än de som jobbar vid ÅA bara för att jag inte ännu har doktorsexamen. (Och det kommer jag knappast att avlägga heller, magister räcker för min del) Boka läkartid och fundera vidare på medicinering och liknande. Prata mycket om tidsplanering och känslor kring studierna i terapin. Se till att jag inte blir ensam med graduoket utan ta hjälp där den finns.

Vem kommer du mysa under filten med i höst?
Min förhoppning är ju att jag ska klara av att vila lite nu och då, och i början kommer det ju att behövas mycket vila. Så, ensammys ganska mycket, och förstås också med sambon när han har möjlighet.

img_5428

Förra september nån gång. Fina solnedgångar brukar också höra ihop med hösten. 

Förresten, tack för att ni tummar upp blogginläggen på WordPress och Facebook! Det är roligt att blogga igen då man vet att det uppskattas!