Det här var precis vad jag behövde

Det här var precis vad jag behövde

Jag hade århundradets migränanfall igår. Jag tänker bespara er från detaljer men det blev några vändor mellan badrummet och sovrummet. Jag har haft migrän sen jag var elva år gammal och blev mobbad. Min panikångest uppstod också under mobbningstiden. I mitt fall är migränen både med aura och ärftlig. Och det är INTE roligt när jag får attacker. Jag får alltid synbortfall och yrsel, och ibland blir hörseln och motoriken också nedsatt. Det är riktigt obehagligt om jag får migrän borta hemifrån, för det är inte helt lätt för mig att ta mig hem alla gånger.

Min migrän bryter ofta ut efter att stressen släppt efter en tid med mycket av den varan. Så var det också den här gången, jag hade stressat mycket och vi diskuterade det med terapeuten i tisdags och då började det kännas lite bättre. Som jag skrev var gårdagens attack av den värre sorten. Jag mådde illa, och hade ont. Jag kände mig sjösjuk när jag satt upp och när det senare gick att sitta utan problem, så kände jag mig sjösjuk när jag gick. Jag behöver kanske inte säga att största delen av dagen gick åt till att vila och inte göra nånting.

Eftersom jag var väldigt ljud- och ljuskänslig kunde jag ju inte scrolla på telefonen eller kolla något på datorn. Först var jag lite irriterad över det här. Nu skulle jag ju inte få något gjort alls idag. När det var som värst klarade jag inte av att ligga på soffan, då sambons tangentbord hade så mycket ljud. (Han jobbade hemma igår, och var så snäll och tog hand om mig.) Sova gick inte heller då huvudvärken verkligen var huvudvärk from hell.

Sen när det värsta var över och jag klarade av att ligga på soffan men inte göra så mycket mer, så slog det mig att jag inte kollat på telefonen i princip på hela dagen. Och det var en skön känsla kan jag berätta er. För trots att jag har paus från instagram den här veckan, och brukar vara utloggad från some på veckoslut, så är jag ändå ganska fäst vid min telefon. Också de utloggade dagarna. Men det var skönt med så lite skärmtid igår. Faktiskt så tror jag att det var precis vad jag behövde. För att anfallet inte skulle komma tillbaka när det väl börjat gå om var jag försiktig också på kvällen och spelade piano istället för att kolla på telefonen. Det var inte roligt med migrän, men otroligt skönt att känna att jag faktiskt hade vilat igår. Och inte gjort något annat. Det är jättesvårt för mig, och är nog en av orsakerna till att jag får de här starka migränanfallen nu och då. Det blev en påminnelse för mig om att vila är bra och behövs. Också när man inte har migrän.