Min största förebild #30bloggämnen

Min största förebild #30bloggämnen

Inlägg nummer tre i Malins bloggutmaning heter Min största förebild. Just nu skulle jag inte säga att jag har någon specifik förebild, utan jag försöker hitta vem jag själv vill vara inom mig. Bland annat genom terapi. Jag tycker Malins inlägg om förebilder var väldigt bra, jag är också själv lite trött på att behöva inspireras utifrån hela tiden. Men för att mitt inlägg inte ska bli en upprepning av Malins inlägg kommer jag att skriva om en person som varit väldigt betydelsefull i mitt liv. Eller ja, kanske inte hela personen eftersom jag inte känner henne personligen, men personens musikliv.

Min allra största idol genom tiderna är nog Celine Dion. Det började när jag var sex och Titanic kom ut, med tillhörande soundtrack och ledmotiv. Jag har skrivit om låten My Heart Will Go On, och dess betydelse i mitt liv. Det var i princip den låten som fick mig att börja med musik. Jag har inte skrivit det förut, men jag blev mobbad första gången i förskolan (och så på nytt på femman). Sången och musiken blev mitt sätt att stå ut. Åtminstone det kunde jag, och det kunde inte ens mobbarna säga emot. Otaliga är de gånger jag stått och ylat med i Celine Dions låtar. Men som jag skrivit tidigare har jag också skämts ganska mycket över att jag gillat just Celine Dion.

2004 då jag sjöng My Heart Will Go On i ”Jeppis Idols” och vann!

Jag lyssnar inte så jättemycket på Celine Dion mera, men ibland när jag vill uppleva lite nostalgi gör jag det. Det finns en sak jag fortfarande skulle vilja lära mig av just Celine Dion. Och det är att våga visa känslor när jag sjunger. Jag vet att det ger så mycket mer till ett framträdande om sångaren berättar sångerna och inte bara sjunger. Men jag har fortfarande svårt med det här, och jag har börjat inse att det här är en större del av mig än jag först trodde. Det gäller nämligen inte ”bara” i sången, utan också i andra sammanhang.

Några av de cd:er som spelats lite extra mycket när jag var yngre.

Jag har annars ett ”terapiprojekt” på gång på min youtubekanal där jag spelar in mina gamla favoriter med Celine Dion. En låt är ännu under arbete, och dyker upp på kanalen så fort jag får den färdig. Här hittar ni dem jag hittills gett ut:

https://youtu.be/SEAzU2bHl1w

https://youtu.be/BN_2EtZr97c

https://youtu.be/ufZobFTH3w8

Är ni intresserade av vad jag skrivit om min tidiga idol hittar ni inläggen här. Nu ska jag börja förbereda mig för mina vänners halloweenfest. Vad jag ska föreställa kommer ni nog att få veta antingen här eller på instagram. Vi hörs igen i morgon med en traditionell blogglista! #30bloggämnen

2 svar

  1. Malin skriver:

    Så fint inlägg. Ps. Älskar också Celine Dion. Brukar lyssna på a new day has come när jag behöver ”landa” i att allt är bra.

Kommentarer är stängda.