Klagomuren

Klagomuren

Den här bloggen är egentligen bara en nysatsning på min gamla blogg som jag startade 2014, just innan väggen var ett faktum för mig. Jag har ändrat layout och ”döpt om den” och tagit bort mina äldsta inlägg från bloggen.

Jag minns när jag bloggade på papper.fi och funderade på att döpa min blogg till klagomuren, eftersom jag tyckte att jag klagade så mycket just då. Jag tänkte faktiskt på att använda klagomuren som bloggnamn nu, för att liksom ”skoja till det” lite, men bestämde mig sedan för att köra på fredricasblogg.com.

Varför då? Eftersom jag kanske nån gång kommer att bli frisk(are) från mina sjukdomar, och bloggen kanske nån gång kommer att handla om något annat än utmattningsdepression, är det bättre att ha ett mera neutralt namn.

Klagomuren har också en negativ klang mot min blogg, som att jag bara gnäller i onödan, för jag vet att jag inte gör det. Dessutom finns ju ”klagomuren” på riktigt , och är redan färdigt ett lite nedsättande namn för en plats som är helig för så många människor. Och jag vill inte fortsätta använda ett sådant namn. Det känns lite som skämt som ”Fredrica har nog inte tagit sina mediciner idag” om man blir irriterad eller ledsen och visar det. Humor är annars så svårt, för det kan bli så lyckat men också så misslyckat. Jag har ett inlägg om detta på kommande i något skede.

IMG_5616.JPG

En liten fotnot: Ni som följer bloggen på Facebook fick se en länk om UK (som i det här fallet handlar om ungdomens kyrkodagar) i lördags. Det är ett gammalt inlägg som jag publicerat i december 2014, som jag ville kolla igenom i förrgår, men det gick inte utan att först återpublicera det. Nu har jag igen tagit bort det för det hör egentligen inte hit. Men om ni undrade så fick ni svar nu.