Kommer jag nånsin att bli frisk?

Kommer jag nånsin att bli frisk?

De senaste veckorna har varit lite kaotiska, som jag tidigare skrev har jag nyss bytt medicin och det har tagit fram ganska mycket jobbigt. Jag sover skit och har ingen aptit, om jag inte är totalt knassugen på något ohälsosamt, alltså gärna nånting sprängfyllt med fett och kolhydrater, typ hamburgare. Som jag sedan proppar i mig och får ångest av ungefär samtidigt som jag tar första tuggan. ”Du är redan tjock, ska du nu bli ännu tjockare?” tänker jag om mig själv. Och senare ”Skit samma, ner i vikt kan ju din kropp inte gå, så skit samma om du blir fast 300 kilo, lika ful är du ju ändå”.

Under mina gråt- och ångestattacker har tanken om det här nånsin kommer att gå över, kommit ganska ofta. Jag minns 2008 som mitt senaste år då jag var relativt lycklig, eller åtminstone nöjd. Det är åtta år sen. Efter det har motgångarna i princip avlöst varandra utan att jag haft tid att återhämta mig från dem. (Nu menar jag inte att inget positivt skulle ha hänt sen 2008, men väldigt jobbiga tider har det ändå varit) Också att mina koncentrationssvårigheter fortfarande är ganska grova trots att jag varit sjukledig ganska länge, gör det lite jobbigt att försöka tänka ”det går över, det blir bra”. Varför händer ingenting då? Varför blir jag inte piggare?