Ibland mår jag inte så bra

Ibland mår jag inte så bra

Jag har följt Therese Lindgren på youtube sen innan jag blev sjukskriven, men när jag ”hittade” henne hade jag redan fått diagnosen utmattningssyndrom av en psykolog. Jag minns att jag skämdes för att jag kollade på sminkvideor, jag som unistuderande borde veta bättre liksom.

Under min sjukskrivning har Therese Lindgren varit ganska central i mitt vardagsliv, vissa dagar har det enda jag sett fram emot varit hennes senaste videor. De videor där hon pratar om sin psykiska ohälsa orkar jag däremot inte riktigt kolla på, för jag är mitt i det ännu. Jag känner igen för mycket. Jag tycker dock att det är jättefint att hon tar upp psykisk (o)hälsa i sina videor.

Jag reagerar inte så där som man ”ska” just nu angående psykisk ohälsa, jag tycker inte det hjälper mig ett dugg att höra om andras historier just nu, och det har jag skämts väldigt mycket över. Men jag väljer att skriva om det, för att folk ska lära sig att det enda sättet att reagera inte är att älska att tala med andra med liknande erfarenheter. Jag tror att det här beror på att jag varit otroligt social förut, men att jag inte nu riktigt orkar med folk på samma sätt som förut. Jag kan inte ens trösta mig själv just nu, hur ska jag orka lyssna på, och trösta någon annan?

Men, när Therese Lindgren berättade att hon skulle ge ut en bok blev jag förstås väldigt ivrig och bestämde mig för att beställa den. (Jag var sån fangirl så jag t.o.m. röstade på vilket omslag boken skulle ha, och mitt förslag vann!) Boken kom på posten igår. Jag funderade länge på om jag skulle beställa den som ljudbok, eftersom jag inte kan koncentrera mig på läsning just nu, men bestämde mig att ändå beställa den som en vanlig bok, eftersom ämnet psykisk ohälsa är lite för känsligt för mig ändå i dagsläget. Den fina boken väntar på mig tills jag orkar ta till mig den!

img_6465-svartvit

img_6463

Och ja, det blev fortsatt sjukskrivning över våren. Men planen är att avlägga någon enstaka kurs för att lite försöka återvända till studier, och så ska jag försöka få tag på en psykoterapeut så att jag kan börja behandla allting helt på riktigt och grundligt.