Spegel, spegel på väggen där…

Spegel, spegel på väggen där…

Veckans sevendays-blogglista handlar om skönhet och skönhetsideal, och i ärlighetens namn var den här ganska jobbig att fylla i. Så, förbered er inte på ett superpositivt inlägg! (Fast det gör ni kanske inte annars heller när ni klickar in er på min blogg)

  • Det här är skönhet för mig: Typ nån slags självkänsla, att man duger som man är. Kan inte säga något specifikt drag, för alla passar i så olika grejer. Och snällhet och empati är vackert hos en människa!
  • Mina bästa skönhetstips: Öh. Kolla youtube, det svämmar över av skönhetstips. Annars kan jag säga att stress tyvärr påverkar utseendet negativt (Jag själv har tappat hår, gått upp ganska mycket i vikt, sovit för lite och fått ringar under ögonen och rynkor osv. ”bara” p.g.a. stress) så att tänka på sig själv ibland och säga nej till grejer man inte hinner med/vill vara med på, kan också vara bra för ens utseende- och så bra för ens psykiska välmående!
  • Dagens skönhetsideal är: Orättvisa. Jag tänker på skillnaden mellan hur mycket kvinnor förväntas fixa med sig själva, jämfört med hur mycket (alltså lite) män behöver göra.
  • Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Alltså jag har så svårt med det här. Jag känner mig tvungen att vaxa benen på sommarhalvåret t.ex., men samtidigt är det en grej som tar tid och inte är särskilt rolig att göra. Jag har dessutom kritvita hårstrån på benen som inte ens syns sådär hemskt mycket (och det här borde egentligen inte heller spela nån roll, men samhället är skruvat på den här punkten), men ändå känner jag ett obehag om jag inte hunnit få bort dem till säsongen. Ett sånt obehag att jag ofta går med långbyxor. Sen tycker jag inte om att visa mig på helkroppsbilder för jag tycker inte om min kropp.
  • Min skönhetsrutin: borstar håret och tänderna typ. Om jag ska filma en youtubevideo sminkar jag mig. Fast jag tycker om att sminka mig skäms jag över det intresset, och sminkar mig sällan ”utan anledning” (fast anledningen då skulle kunna vara ”för att jag vill det” eller ”för att öva inför festligare tillfällen”) De sista åren vid ÅA då det var många körfester höll jag frenetiskt på med att fixa mina frisyrer. Jag kände krav på att ha finast frisyr på festen, för annars var jag ju fulast på hela festen (enligt mig själv då, knappast brydde sig någon annan så där hemskt mycket om hur just jag såg ut) så jag har inte riktigt ork till att fixa avancerade frisyrer, det påminner för mycket om hur dåligt jag mådde då.
  • Senaste gången jag upplevde skönhet: Jag tyckte faktiskt jag hade jättefint hår i fredags på vårkonserten, då jag hade orkat ta fram en av mina locktänger och lockat håret.
  • En person som är vacker: är vacker både på insidan och utsidan, och insidan är såååå mycket viktigare. Jag har många vackra vänner!

Jag har gjort en youtubevideo i mars där jag pratar lite mer om min kluvenhet kring smink, eftersom jag inte anser att det är helt oproblematiskt att jag känner mig snyggare med smink än utan. Ni hittar den här! Prenumerera gärna på min kanal, det kommer nya videor en gång i veckan!

Maja är en av mina vackra vänner