Kom på min föreläsning!

Kom på min föreläsning!

I november blev jag kontaktad av några samhällspedagogstuderande vid Novia i Åbo. De ordnar ett evenemang som heter Sluta skämmas! och tanken bakom det är att sprida information om olika tabubelagda sjukdomar med fokus på kroppsångest och -ideal, och på så sätt på sikt få bort stigmat kring dem. Jag ska alltså hålla en ca 30 minuter lång föreläsning kring min utmattningsdepression och hur den påverkade hela mig (dvs. också kroppsligt och inte ”bara” psykiskt) på det här evenemanget.

Evenemanget hålls vid Novia i Åbo (OBS! Adressen är Henriksgatan 7 nu för tiden, gamla ÅA-hanken alltså) den 14 december 17-21. 

Det här blir min första föreläsning om mig och mina erfarenheter (kommer även att ta upp lite allmän fakta om utmattning och depression) och mitt första framträdande som bloggare. Jag är  enormt smickrad över att jag får vara med på det här, jag tycker namnet Sluta skämmas! är otroligt bra, för det är precis mitt budskap med den här bloggen också. Att vi ska våga prata om hur vi mår, och att vi också ska våga bry oss om våra nära och kära och fråga hur de har det. Samtidigt så är jag livrädd för hur det kommer att gå. Men jag tror faktiskt att högstadiets föredragsurakka kommer att hjälpa mig här. Nu i efterhand känns det som att hela högstadiet gick ut på att hålla föredrag, för ibland kunde vi ha 3-4 föredrag i veckan. Det här innebar ju ordentlig press på oss elever, och i efterhand är jag faktiskt lite imponerad över att jag inte fick några panikattacker av det här. (Jag är alltså helt otroligt självkritisk och var det redan då)

Men kom alltså ihåg, 14.12, dvs. nästa veckas torsdag , 17-21 vid Novia i Åbo! Här hittar ni facebookevenemanget med anmälan och mera info:

https://www.facebook.com/events/367093590405954/

Men fatta, JAG SKA HÅLLA FÖRELÄSNING!

IMG_9610 - Copy

Och psst, visst har ni sett att jag har ny bild på framsidan här? Ingen aning om hur länge den här bilden får vara där, men tycker att den är lite bättre än den tidigare!