10 komplimanger till mig själv

10 komplimanger till mig själv

Daniela skrev ett inlägg där hon gav sig själv 10 komplimanger, och det var ett väldigt trevligt inlägg att läsa. Ni kanske förresten har märkt att jag bytt tema på bloggen och hemsidan. Jag brukar göra det emellanåt när jag hittar någon detalj jag stör mig på. Just nu är jag nöjd med hur den ser ut. Jag såg också att Sevendays hade en bra blogglista kring rädslor, och jag började fylla i den men sen kändes det för jobbigt för mig att dela med mig av den. Jag är rädd för mycket, men jag är inte helt bekväm med att skriva om det ännu. Men nu till det som det här egentligen ska handla om. Kvinnodagen till ära tänkte jag hylla den kvinna som borde vara viktigast i mitt liv. Nämligen jag själv. Jag har lärt mig hur viktigt det är att acceptera sig själv, så det här är ett försök till det.

1. Jag är snäll

Ja, jag är faktiskt riktigt snäll och ganska duktig på att få andra att känna sig bekväma i mitt sällskap. Det här kan bli en nackdel för mig själv, jag kan vara så snäll med andra att jag helt kör över mig själv. Men det är det som vi jobbar med i terapin, att jag ska lära mig att respektera och vara snäll också med mig själv.

2. Jag är självständig

Ja, jag skulle absolut klara mig själv om jag blev tvungen till det. Obehaget för att fråga om hjälp (jag h-a-t-a-r att fråga om hjälp) har gjort mig väldigt självständig. Nu trivs jag så bra med min sambo så jag kommer att vara med honom så länge det är så här trevligt. Jag får också mina individuella uppgifter gjorda och trivs bra med att jobba ensam.

3. Jag är bra på att lära mig nya saker

Speciellt musikrelaterade grejer och språk. Den här hör också ihop med mitt obehag att fråga om hjälp. Om det är något jag inte kan, har jag ganska lätt för att lära mig det. Med en ganska hög dos fan anamma kan jag faktiskt lära mig det mesta jag behöver. YouTube är annars en otroligt bra resurs för att lära sig allt möjligt. YouTube har lärt mig en massa bloggrelaterade grejer, frisyrer, handarbeten, blockflöjtsspelande och en massa mera. Speciellt sånt som är svårt att läsa sig till, d.v.s. ofta praktiska saker (sticka en tröja) är det guld värt att kunna se på video hur man ska göra.

4. Jag är musikalisk

Så många yrkesmusiker har sagt det här åt mig att jag snart börjar tro på det själv också. Men jo, jag har alltid haft lätt för att lära mig nya sånger och att sjunga och lära mig nya instrument. Att sjunga har alltid varit ett väldigt naturligt uttryckssätt för mig.

Jag är ingen trummis, men kan några standardkomp och tycker att det är roligt att trumma emellanåt. Bilden är tagen 2008. Det är J som tagit den då han tyckte det var så roligt då jag såg så glad ut. 

5. Jag är bra på att lösa problem

Det här kom jag på i december då jag var på väg till en 30-årsfest i Raumo (Japp, staden heter så på svenska) och bussen jag åkte i fått punktering i Åbo. Vi blev tvungna att byta buss och jag började stressa med om busschauffören skulle få med väskorna i den nya bussen. Annars skulle det inte ha varit något problem, men jag hade ju mina mediciner i väskan och jag får stark ångest och självmordstankar (ja, det här är ingen överdrift) om jag inte tagit medicinerna i tid. Ganska fort kom jag ändå på att det inte hade varit så farligt fast den där väskan skulle ha blivit i Åbo, för jag hade redan googlat öppettiderna till Raumo stadsapotek. Det var öppet till halv sju, och vi kom fram vid fem nån gång. Där finns också vanliga butiker där jag skulle ha kunnat köpa tandborste och ombyte, så egentligen ingen panik. Och om mitt kort hade bråkat skulle jag helt säkert ha fått låna pengar av nån kompis. (Varför det nu skulle ha bråkat minns jag inte, men jag kommer ihåg att jag tänkte att jag säkert skulle få låna ifall det blev något problem. Säkert en vanlig katastroftanke från min sida.) Som tur kom väskorna inte bort, men det slog mig när allt hade ordnat sig att jag nog trots allt är ganska bra på att lösa problem.

6. Jag har bra självdisciplin

Om jag har bestämt mig för att göra något speciellt under en dag får jag det oftast gjort. Det här är ju sånt man lär sig av stress, förr var det extremt viktigt att få mina uppgifter gjorda då jag planerat det, då jag annars inte skulle ha haft möjlighet att göra dem. Bloggen och YouTube är också bra exempel på det här, jag har hittat ett schema kring de här och hållit mig till det. Det här är faktiskt ganska skönt, att jag kan lita på att jag gör det jag behöver få gjort.

7. Jag är kreativ och påhittig

Det säger kanske sig självt i och med att jag har en blogg och en youtubekanal som uppdateras regelbundet. Men jag brukar också vara ganska bra på att göra personliga gåvor till mina kompisar (jag har t.ex. sytt en korsstygnsskylt med ett insideuttryck och spelat in musik till mina kompisar. Vad de sen tycker om de här gåvorna vet jag inte, men jag hoppas ju att de gillar dem)

img_0206

Födelsedagspresenter i form av självinspelad musik.

8. Jag har bra intuition 

Jag är ganska bra på att känna på mig saker. Det här gäller både bra och dåliga saker. När jag cyklade till sambon och vi blev tillsammans kände jag på mig att jag inte skulle sova hemma den natten, och fick rätt. Andra exempel är då jag sista gången träffat flera släktingar och vetat att det är sista gången jag kommer att träffa dem. Lite creepy men det är sant.

9. Jag är snabb på att skriva

Snart 6 år med uppsatsskrivande som huvudsyssla har lämnat sina spår. Vissa dagar kan jag skriva 3- sidors uppsatser på under en timmes tid. Vissa låååånga blogginlägg har tagit mig högst en halvtimme att skriva. Det här är dock inte ett av dem. 😀

10. Jag är duktig på att baka. 

Ja, det är jag faktiskt. Och jag tycker om att baka av den anledningen. Det blir nästan alltid gott även om det kanske inte alltid blir så vackert.

IMG_8314

Till midsommaren 2017 bakade jag en jordgubbstårta. Inte det vackraste någon skådat men jag som egentligen inte tycker om gräddtårta gillade den här.

Håller ni med mig om det här? Punkt 4 kan ni avgöra genom att kolla på mina youtubevideor, här är min kanal. Det här inlägget kändes väldigt jobbigt att skriva, för om det är något jag är bra på är det att veta vad jag är dålig på. Men sen när jag hade de här punkterna färdiga kändes det faktiskt helt bra. Nästa gång jag söker jobb borde jag väl komma tillbaka till det här inlägget och se vad jag skrivit här. Vilka 10 komplimanger skulle du vilja ge dig själv? Skriv gärna ett likadant inlägg och länka det i kommentarerna, eller kommentera här nedanför. Läs också Danielas inlägg!

Och ja, det heter inte grattis på kvinnodagen! Förra året gjorde jag en YouTubevideo om just kvinnodagen och kvinnodagsrabatter på smink, blommor och klänningar, och den är lika aktuell i år. Jag pratar långsamt, har i princip inga miner what-so-ever (p.g.a. svår depression) och redigerar på helt annat sätt än jag skulle ha gjort idag, men jag är faktiskt lite imponerad över att jag vågade göra en video om det här ämnet. Ni kan ju kolla in den här nedanför:

Och om någon behöver ännu mera förtydligande: