Inte så konstigt

Inte så konstigt

Jag har mått ganska dåligt och varit ganska stressad på sistone. September var en speciellt jobbig månad, och jag är lite ledsen att min födelsedag inte blev så lyckad utan mest bestod av ångest. Men, det kommer flera födelsedagar.

En dag på jobbet diskuterade jag och en arbetskamrat om hur många fokusskiften året 2018 kommer att ha inneburit för mig. Hen sade då i förbifarten att det säkert har varit ett tungt år för mig med så många omställningar, ändrade planer och ingen sommarledighet. Och det slog mig att det är ju precis så det är. Att komma tillbaka till arbetslivet efter en lång sjukskrivning (inte direkt, jag studerade där emellan) och en tro på att man aldrig mera får jobb är redan en stor omställning. Att sedan totaländra höstens och vårens planer med några dagars varsel, och sedan kasta sig in i helt nya arbetsuppgifter gör ju inte saken lättare.

Jag hade inte ens tänkt på att min trötthet och nedstämdhet kunde bero på det här. Jag har inte riktigt hunnit med för att vara ärlig. Jag har mest bara jobbat och försökt tänka att det blir bättre snart. Jag har väldigt trevliga kollegor också så det har känts som att jag inte vill klaga. Och ska vi vara helt ärliga har jag känt mig lite fånig som igen mår sämre. Tänkt att jag ska bara bita ihop, för nu är det någon annans tur att må dåligt och behöva hjälp. Men så där är det med hälsan, det går upp och det går ner och man kan inte schemalägga den.

Nästa vecka byter jag igen arbetsuppgifter, arbetsrum och hus. Men nu ska jag ha de uppgifterna till och med augusti nästa år, så det blir en lite längre tid och därför känns det som att jag har mera koll över situationen. Och jag ska försöka tänka att det är okej också för mig att vara mänsklig. Att det inte är så konstigt om jag blir trött efter alla nya intryck som 2018 hittills medfört.

Och mänsklig är jag, just nu ligger jag i soffan och snyter mig och hostar, och har gjort det största delen av dagen. Det blir antagligen en hemmadag i morgon också. Är man sjuk ska man vila. Det här har jag inte helt lätt med men idag fattade jag rätt beslut.