Fem random fakta om mig

Fem random fakta om mig

Kom på att jag ju hittat idén den här gången hos Jennifer, men begått en bloggsynd då jag inte länkat. Men NU är det fixat!

I’m back! Jag tog ju lite paus från sociala medier och bloggen förra veckan. Det blev lite för mycket sånt då jag instagrammade jobbsaker för tre veckor sen, och sedan höll hand om kontot thisissvenskfinland veckan efter det. Jag behöver fortfarande pauser från sociala medier nu och då. Nu var det en tid sen jag haft möjlighet att ha en sån, så därför passade jag på att ta en lite längre paus nu. Men nu är jag tillbaka, och eftersom jag förhoppningsvis har några nya ansikten här sedan veckan jag instagrammade för Svenskfinland, så vi kör en liten presentationstext i form av fem random fakta om mig. Så here we go!

Jag har aldrig somnat medan jag läst något.

Det här är något som folk pratar om som att alla skulle ha varit med om, att ha vaknat med en bok över ansiktet. Men inte jag. Jag har inte ens vaknat med en ljudbok i öronen. Jag är överlag en sån som har svårt att somna. Nu har jag ju medicin för det här problemet, men jag vet faktiskt inte hur mycket jag skulle sova utan den. Med hjälp av den kan jag oftast somna till och med borta hemifrån, men tidigare somnade jag jättesent första natten borta. Jag kunde gå och lägga mig vid 11 och vara vaken ännu 6 på morgonen och det var helt standard m. Jag har fortfarande jättesvårt att somna på flygplan, bussar och tåg.

En gång försov jag mig och vaknade 10.00, men hann ändå till min föreläsning som började 10.15

När jag nu ändå skrev om mina sömnvanor kom jag att tänka på det här. Om jag var i samma situation nu skulle jag bara ha blivit hemma, men jag hade inga extraminuter över till kompensationsuppgifter (som vi var tvungna att skriva varje gång vi missat en föreläsning) så det var bara att slänga på sig kläder, borsta tänderna och cykla iväg. (Det här var alltså när jag bodde i Åbo, nu tar det nästan en timme till närmaste universitet så det skulle ju inte gå idag.) Jag kan annars räkna gångerna jag försovit mig på en hand. Förutom att jag har svårt att somna är jag nämligen också extremt lättväckt. Jag skulle troligtvis inte ens behöva en väckarklocka för jag vaknar ändå.

Jag har blivit kontaktad av en reporter på Expressen med anledning av ett blogginlägg jag skrev i fjol.

Ja, THE Expressen. Misstänksamma jag kollade ju genast upp namnet och det var faktiskt en riktig Expressenreporter och ingen som försökte luras. Just då var jag jättestressad så det tog säkert en vecka innan jag fick iväg ett svar till denna person. Jag tackade nej till en intervju eftersom jag inte skulle ha orkat med den uppmärksamheten jag hade fått av att medverka i Expressen. En annan orsak var att det skulle ha handlat om självmordstankar, som jag tyvärr hade ganska mycket av under den här tiden. Men ändå lite coolt att en reporter på Expressen hittade till min blogg. Typ 95 % av mina läsare kommer från Finland så ganska häftigt att en av mina svenska läsare råkade jobba på Expressen.

Jag tycker inte om att uppträda som pianist, och hatar att öva sång om någon annan hör.

Som endast pianist alltså, eller kanske som solopianist. Av någon anledning får jag enorm prestationsångest och blir livrädd för att spela fel, så jag gör det oftast och så blir pressen att inte spela fel bara högre för varje gång. Och därmed inte precis lättare. Får jag sjunga samtidigt som jag spelar är jag inte lika nervös. Om jag är endast pianist i ett band då någon annan sjunger på går det också oftast, men det händer ganska sällan att jag är med i band där jag inte sjunger.

Jag gillar att spela piano, men inte att uppträda som solopianist

Jag kan inte laga plättar, men våfflor- det är jag bra på att laga!

Eller, jag kan laga plättsmet men jag får dem inte att hållas ihop. Jag tror jag är för otålig och vänder dem för fort och så går de bara sönder. Helt gott blir det nog men som sagt hålls de inte ihop. Men våfflor blir alltid bra när jag lagar!

img_0130
Våffeldagen firades hos oss, och gott var det!

Och Psst! Nej, jag har ingen pannlugg. Det är löshår och årets aprilskämt från mig. Om du tycker jag skulle passa i pannlugg kan du ju gå och gilla det här inlägget på instagram, så ser jag kanske till att löspannluggen används då och då: