Antingen eller-listan

Antingen eller-listan

Jag är fortfarande lite trött efter förkylningen så därför har det varit lite tyst här om allt annat också, men det var länge sen jag fyllde i en blogglista. Så nu får det bli en traditionell blogglista här på min blogg. Jag hittade den här listan hos en svensk bloggare (minns tyvärr inte vem) och tänkte att den skulle vara rolig att svara på.

Sjunga eller dansa?

Det här vet ni nog redan. Sjunga så klart! Jag är dessutom ganska dålig på att dansa så sjunga är roligare också av den anledningen. Att kunna sjunga betyder inte automatiskt att man kan dansa- eller vice versa. Tyvärr verkar många tro att de två förmågorna alltid kommer som ett paket.

Vill ni höra mig sjunga får ni väldigt gärna titta in på min youtubekanal. Jag vill väldigt gärna uppträda mera, och jag kommer att skriva mera om det här också här på bloggen. Men än så länge kan ni alltså lyssna på mig på youtube. Här är min senaste sångvideo:

Förhållande eller singel?

Om jag får vara ihop med min sambo så absolut förhållande. Skulle jag behöva vara tillsammans med någon annan är jag hellre singel! Precis som det ska vara alltså!

Bok eller film?

Jag har ju inte riktigt hittat tillbaka till läsandet ännu, åtminstone inte nöjesläsning. Jag läser ju nog ändå en del på jobbet, men på fritiden får jag inte riktigt till det just nu. Så jag måste nog svara film på den här. Dessutom kan man handarbeta och blogga samtidigt som man ser på film, det går inte när man läser. I och med att jag kommer att försöka få gradun gjord nu det här läsåret kommer jag knappast att hitta tillbaka till nöjesläsandet helt ännu, men eventuellt någon gång i framtiden. Vi får se. Det finns mycket annat än film och böcker som är roligt också.

Hund eller katt?

Mjauu! Katt så klart! Fast jag börjar så småningom komma över min hundrädsla med vissa hundar. Men jag kommer alltid att vara en cat lady innerst inne.

Bio eller hemma?

Hemma så klart. Då kan man justera volymen så man inte får ont i huvudet efteråt, tugga så högljutt man vill, babbla så mycket det går och spola tillbaka om man missade något, eller pausa om man behöver gå på toaletten. Och som sagt, sticka eller sy korsstygn samtidigt.

Sneakers eller klackar?

Till vardags sneakers, till fest klackar (eller sneakers om jag inte orkar), eller på sommaren barfota först och sedan när det blir kallt det första bästa varma som finns.

Finland eller utomlands?

Originalfrågan var Sverige eller utomlands men eftersom Sverige är utomlands för mig så ändrade jag frågan. Om jag verkligen måste välja antingen eller så väljer jag Finland. Kanske inte så coolt men jag känner mig trygg här. Och förstår språken.

Pool eller havet?

Det beror ju på årstiden så klart! På sommaren gillar jag havet och det hör till att man ska simma i havet då. Men jag tycker faktiskt om att simma året om. Det är faktiskt en av få träningsformer jag på riktigt gillar och som inte bara handlar om att gå ner i vikt eller vara duktig. Ja, jag kommer att utveckla det här när jag orkar och känner mig mera språkligt vass. Men alltså, havet (eller sjö, oftast varmare än havet) på sommaren, och pool resten av året.

Komedi eller skräck?

Skräck! Fast skräck blir ofta som komedier för mig så nu blev det lite otydligt. Fast jag tycker typ bäst om drama egentligen.

Spontan eller inte?

Absolut inte! Jag blir alltid stressad när telefonen ringer och jag inte har planerat samtalet. Jag vill också planera in luncher och kaffedejter i förtid. Gärna ganska mycket i förtid också. Jag tror det här kan vara en biverkning av utmattningen och kaoslivet som ledde till den. Jag gör vad jag kan för att undvika att hamna i den situationen på nytt.

Landet eller storstaden?

Kanske ändå staden tror jag. Jag gillar landet på sommaren men tror jag skulle blir galen av att bo på landet året runt. Man är också anonym på helt annat sätt i en storstad och det är något jag uppskattar ganska mycket.

Sola eller bada?

Bada! Blir alldeles för rastlös av att sola. Och så tycker jag ju som sagt om att simma annars också.

Morgonmänniska eller nattuggla?

Jag kommer ihåg att det för några år sen skrevs mycket om att nattugglor ofta är smarta och de i min omgivning som är nattugglor sken upp som solar och förklarade stolt att de jobbar som bäst efter elva på kvällen. Jag tänker mig att man kan vara smart som morgonpigg också, men jag minns att jag skämdes över att jag är en sån som får ångest av att sova längre än till 10. Sista året vi bodde i Åbo var min dygnsrytm helt åt helvete och jag somnade aldrig innan fyra på morgonen- vilket ledde till att jag aldrig orkade stiga upp innan elva. Och jag gick med en ständig ångest över hur jag skulle somna nästa natt. Jag mådde som ni vet helt skit den här tiden, så ångesten berodde nog på flera saker än sömnen. Det blev ju ändå inte precis bättre av mina sömnsvårigheter. Jag är nog kanske ändå mera morgonpigg. Jag kom nämligen på mig själv med att säga ”jag har väckning tjugo över sex men det är inte alls så farligt tidigt” tidigare i veckan. Jag gillar inte att behöva gå och lägga mig lite efter tio men jag tar hellre det än att behöva jobba sent. Jag jobbar också oftast effektivare (ja, det heter så. Sök i SAOL) på förmiddagen än på eftermiddagen. Det blev en lång utläggning om en liten sak, men ja, jag gillar inte riktigt det här att man försöker få in människor i antingen-eller-fack. Oftast passar man nämligen inte in i bara en kategori.

Tidsoptimist eller -pessimist?

Pessimist ftw! Herregud vad jag kan bli irriterad på folk som inte kan hålla tider. Liksom, det behövs bara lite planering. Och om du ska till ett nytt ställe, reservera extra tid till resan så det inte gör något om du går fel. Jag hatar att vara sen själv också. Jag förstår att man ibland blir sen, tåg går sönder och bussar går sent, men såna som ALLTID kommer sent. DET är störande! Också min tid är viktig.

Sånt idag. Hoppas inlägget var intressant även om jag just nu känner mig lite okreativ. Hoppas jag är piggare nästa vecka. Nu drar jag till Kyrkslätt för att sjunga lite med mina kompisar där.