Saker jag vill att vi tar med oss från 2020

Saker jag vill att vi tar med oss från 2020

Så var det då sista dagen av 2020- året som varit en enda humörsvängning för mig. Året har ändå medfört en del positiva förändringar och som del 2 på inlägget jag publicerade igår tänkte jag lista saker jag tycker vi ska ta med oss också i framtiden, från 2020.

Flexiblare lösningar vad gäller möten

En del i att min gradu blivit hängande så länge som den blivit är den brist på flexibilitet jag stött på tidigare. (Största orsakerna stavas sjukdom och jobb) Nu i och med att allt skötts på distans också för dem som bor på studieorten så har jag också haft lättare att ta kontakt med personer jag behövt ha kontakt med. Jag vet inte om studiepsykologen gått att träffa på distans tidigare men jag skulle aldrig drömt om att kontakta hen tidigare, just på grund av att jag bor i Esbo. Men jag har fått mycket hjälp av hen och kan alltså rekommendera den tjänsten för alla som behöver hjälp med studiemotivation och någon att prata med.

Låg tröskel för att bli hemma om man är sjuk

Jag tror verkligen vi borde sänka tröskeln för att bli hemma p.g.a. sjukdom. I år har jag varit hemma av förkylningsorsaker en gång, och jag tror det beror på att andra varit hemma direkt de känt ens lite symptom. Det här borde vi absolut fortsätta med, kanske inte lika hysteriskt som i år- men är man verkligen arbetsförmögen om man är så täppt så man knappt kan andas- men feberfri?

Handdecinfektionsmedel i butiker

Och allra helst flera kranar där man faktiskt kan tvätta händerna. (Och eventuellt skölja av fläckar på kläderna osv.) Jag tror inte vi behöver mera förklaring på det här?

Inte alltid så lätt med svenskan.

Lättare att avboka eller boka om saker

I år har också jag haft lättare att boka om och avboka saker än förut. Det dåliga samvetet har förstås inte varit helt borta, men det har känts mycket lättare att avboka eller flytta på saker. Av flera orsaker, främst kanske att skydda andra då jag ju bor i Nyland, men jag har också upplevt det lättare att avboka grejer av brist på ork osv. Säkert då de flesta behövt göra så mycket hemifrån så det funnits mera tid till att flytta på grejer.

Säkerhetsavstånd och att inte behöva röra vid människor de första gångerna man träffar dem

Det är ingen hemlighet att jag är väääääldigt finsk när det gäller mitt personliga space. Jag tycker helt ärligt inte ens om att skaka hand med folk och blir ofta nervös bara av tanken på det. Att inte behöva röra vid folk har faktiskt känts skönt för mig i år. Förstås har jag saknat att kunna ge mina vänner kramar när det behövts men annars är jag inget fan av att röra folk.

Och som bonus för nästa år, vill jag gärna att ni fortsätter att:

Stöda mitt musicerande på YouTube!

Min youtubekanal har vuxit mycket i år jämfört med tidigare år och jag är så glad för det. Prenumerera gärna du också!

Och som bonus tänkte jag visa er min pre-nyårslook här:

Ha ett trevligt (väldigt Fredricikt nyår- hemma) och så hörs vi igen 2021!

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla bloggens facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!