10 saker som är typiskt mig

10 saker som är typiskt mig

Hej igen bloggen! Här har varit tyst och jag tänker inte be om ursäkt den här gången. Jag har varit på begravning och det har påverkat mitt mående, vilket förstås är naturligt- och därför är det också ok att inte sätta bloggen först. Det har hänt mycket annars också nu och januari 2021 är helt enkelt inte januari 2020. (Januari och september var mina bästa månader 2020). I december cirkulerade det en trend eller vad man nu ska kalla det bland finlandssvenska bloggare, 10 saker som är typiskt mig. Det var visst Daniela som startade den? Jag tyckte om idén men hade inte riktigt ork till att skriva det då, men nu känns det roligt med ett kanske lite lättsammare inlägg här. Så, vad är typiskt mig nu då?

Tror inte på Gud men älskar att sjunga psalmer.

Särskilt julpsalmer. Det var kanske inte så svårt att gissa om man följer mig på YouTube. Här kommer ni till min och min väns julotta som faktiskt var riktigt uppskattad. 

Förstår sig inte riktigt på mjölk förutom i kaffe.

Liksom mjölk med plättar? Eller gröt? Varför? Sen tycker jag också faktiskt om risgrynsgröt utan något ”pålägg”. Bara gröt alltså. 

Jag är en perfektionist men om jag har en deadline är jag helt besatt av att passa den.

Och jag håller oftast dem också när de väl finns. 

Börjar sjunga julsånger i september men hinner aldrig med i annat julstök.

Börjar pynta typ 20.12 och vill helst dra ut på julen till typ sportlovet. Ja, jag kollar fortfarande sporadiskt på luciavideor på YouTube. Många luciatåg från 2020 var så otroligt vackra! Tyckte stämningen i de tomma kyrkorna nästan var finare än i tidigare års fullsatta kyrkor.

Är alltid i förtid till allt.

Förutom när jag ska träffa vissa människor. Då lyckas det alltid köra ihop sig med bussar, parkeringar eller vad som helst.

Är en periodare med det mesta: musik, godis, mat, tv-serier osv.

Just nu orkar jag inte med någon annan musik än klassisk. I höst var jag helt jättechokladsugen, men nu har jag hur mycket julklappschoklad som helst kvar då jag mest är saltsugen nu för tiden. 

Tror på vissa tvångstankar trots att de blivit motbevisade flera gånger.

För säkerhets skull liksom?

Har en del regler för mitt instaflöde.

Inte två bilder på samma dag. Inte två selfies (eller bilder på mig) efter varandra. Helst inte samma bild flera gånger. Tidigare hade jag också en regel om mobil- och kamerabilder på det sättet att mobilbilder hörde till stories, medan kamerabilder (jepp, systemare) hörde till flödet. Tidigare använde jag olika appar för att planera hur flödet skulle se ut också, men jag orkar inte riktigt mera med det. Vartefter jag uppdaterat telefonerna och kameran blivit bättre är jag lite mindre noga med de här ”reglerna” men mycket sitter fortfarande i ryggmärgen. Varför började jag med det här då? Jo, bloggen. Ville få flera läsare hit. Intressant att 2020 varit dess mest framgångsrika år (och december slog besökarrekord) trots att jag knappt uppdaterat den under det året. 

Blir nummer två (eller precis tillräckligt högt för att inte få pris) i tävlingar.

Förutom karaoke- och sångtävlingar. I sådana har jag faktiskt vunnit flera gånger. Och i teckningstävlingar som barn förstås. Då vann jag nästan alltid. 

18.7.2004 när jag faktiskt vann. Jeppis Idols hette tävlingen 😀

Äter inte frukost

Är aldrig riktigt hungrig på morgnarna. Och jo, jag har försökt i flera omgångar. Särskilt de tider jag bantat då alla tjatar om att man måste äta frukost. Det slutar alltid med att jag mår illa och går upp i vikt. Och nej, det är inte hela världen men jag behöver inte gå upp i vikt. 

Det var det, kände ni igen er själva i något av det här eller är jag helt knäpp? P.g.a. sorgen jag nu går igenom kan det hända att jag bloggar lite sporadiskt nu i början av året. Jag vet att ni inte väntar er inlägg två gånger i veckan mera, men tänkte nu meddela det här. Jag har ganska många andra projekt på g också just nu, med gradun, sångexamen och egna musikprojekt. Om ni följer mig på YouTube kommer ni att få veta mera också om dem.

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla bloggens facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!

 

2 svar

  1. Tove skriver:

    Punkt 1, 2 och 4 stämmer jättebra in på mig! Ja, förutom att det är mjölk i te och inte kaffe, för jag dricker inte kaffe ?

Kommentarer är stängda.