Jag har inte Corona! (Ännu iaf)

Jag har inte Corona! (Ännu iaf)

I förrgår vaknade jag med lite, lite ont i halsen och magen samt en lite täppt känsla i näsan. Jag satt och kände efter en stund men det gick inte bort. Jag misstänker att jag har något slags kvalsterallergi och pollenallergi för jag får lätt nysattacker precis efter att jag stigit upp eller mitt på natten, men de brukar gå om fort. Det gjorde det alltså inte den här gången. Så jag ringde min förman och sjukanmälde mig och beställde sedan tid till coronatest.

Det gick lätt att boka tid och jag fick tid till samma dag. Så kvart över ett var det dags att styra kosan mot Jorvs sjukhus. Jag hade munskydd på för säkerhets skull ifall jag skulle möta grannar på vägen men ingen kom emot. När jag väl var framme bara skakade jag av nervositet, men jag försökte inbilla mig att jag var på väg efter hamburgare. Då gick det lite lättare. Väl framme hann jag inte ens säga hur rädd jag var innan skötaren som tog testet började förklara precis vad hon skulle göra, hur jag skulle andas och vart jag skulle titta. Precis som jag ville, och det gjorde mig lite tryggare.

Sedan stack hon in stickan i näsan på mig. Och jag hann knappt reagera. Tänkte bara att det var tur att jag hade munskyddet framför munnen för jag fick en hostreaktion nästan direkt. I övrigt kändes det mest lite obehagligt, som när man får läsk i näsan om man skrattar typ. Och det var över jättesnabbt. Ont gjorde det inte alls, men eftersom jag har smala örongångar kände jag mig lite öm i ena näsborren och örat kanske en halvtimme efteråt.

Så igår kom då den där olidliga väntan på sms:et. Jag hade massor med ångest och det var svårt att koncentrera sig på något alls, så jag satt mest och tittade på youtube och stickade eller spelade piano. Det var det enda som höll mig någorlunda lugn. Lite snuva hade jag men annars mådde jag fysiskt bra. Halv tio på kvällen kom sen det efterlängtade sms:et om att testet var negativt. Och jag kunde äntligen andas ut. Jag har inte Corona! Och jag klarade av att gå på testet fast jag varit jätterädd för det!

Idag har jag varit på jobb som vanligt och det var skönt att igen kunna vara ute när jag varit tvungen att bara vara hemma de senaste dagarna. Nu fick jag dessutom kallelse till anställningsintervju, så idag är en betydligt bättre dag än igår. Det ska vi fira på youtube där jag sjunger klassiker från Melodifestivalen och Eurovision. Här kommer ni till videon:

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla bloggens facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!