Så mycket mera?

Så mycket mera?

För någon vecka sedan scrollade jag igenom mina bilder i telefonen. Jag har flera tusen bilder och ett hundratal videor så det finns några att kolla igenom. Jag fastnade för en skärmdump jag tagit i början av 2018. Jag såg inte vem som skrivit det här men jag har mina aningar. Jag kommer ändå inte att peka ut någon eftersom jag inte minns exakt vem det var som skrev det här. Citatet hen kom med var något i stil med:

Trevlig fredag till dig som läser, och kom ihåg att du är så mycket mera värd än alla andras tankar om dig.

Jag minns till och med att jag redan när jag tog skärmdumpen hade tänkt skriva ett inlägg om det här, av den anledning jag nu sitter och skriver. Och nu ska jag faktiskt skriva det här inlägget till slut och inte publicera det halvfärdigt för att jag glömt att jag tidsinställt det (vadå stressad?). I sig är det inget fel med citatet, det är viktigt att kunna känna efter vad man själv vill med sitt liv och inte bara följa andras planer för en. Men jag som har depression reagerar ändå på det där med andras tankar.

Ja, säkert finns det människor som ogillar mig, och människor som tycker att jag gör fel val vet jag att det finns. Men jag är ganska säker på att jag med min (åtminstone medelsvåra) depression är den som dömer mig själv allra hårdast. Som avskyr mig själv mest och ser mina misstag tusen gånger starkare än saker jag lyckats med. Rent konkret märker jag det på varenda pianolektion jag har. Jag kritiserar att jag inte övat tillräckligt innan pianoläraren ens hunnit säga hej. Sedan spelar jag och läraren kontrar med att visst har det gått framåt.

Och jag vet att det här inte beror på att jag är konstig eller överkänslig, utan på att jag har depression. För det är så depression fungerar- att man blir extremt kritisk till sig själv och sina egna egenskaper och prestationer. Om jag skulle formulera det här skulle jag alltså skriva något om att inte alltid lita på de mest självkritiska tankarna. Någon annan kan se en med helt andra ögon- och tur är väl det

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla bloggens facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!