Att skriva uppsats

Att skriva uppsats

Hela förra veckan spökade den där i bakhuvudet. Uppsatsdeadline. Visserligen bara en och en halv sida, men ändå. Jag hade inte ens lagt märke till hur mycket ångest jag förknippat med uppsatsskrivning förrän nu. Jag har inte ens försökt skriva en uppsats sen mars 2015. Före det skrev jag säkert ca 346832 stycken. Eller så känns det i alla fall.

Jag kan inte skriva mer än en mening åt gången just nu. Mitt självförtroende är helt i botten när det gäller sånt här. För varje mening jag skriver hinner jag tänka 50 tankar om hur korkad jag är och hur dålig jag är på att formulera mig. Och så behöver jag ta paus. Helst tills nästa dag.

När jag var som mest stressad sket jag ut tio sidors uppsatser på två dagar. Ibland kunde jag skriva tre sidor på en halvtimme. Nu tar det en vecka att skriva en och en halv sida. Och jag känner mig så dålig jämfört med förr. Fast jag borde väl egentligen känna mig nöjd över att jag ens försökte den här gången. Och att jag klarade deadline. Vitsordet ska få bli vad det blir, men det här har jag svårt med. För jag vill ju vara duktig. Nästa uppsatsdeadline är 22.2 för min del. Tror jag behöver en paus nu på några dagar från det här, så kanske jag ska filma en youtubevideo? Vad vill ni se? 

img_7239