Det här med mod och mina bloggplaner

Det här med mod och mina bloggplaner

Ofta brukar jag få kommentarer som att ”oj vad modigt av dig att skriva om psykisk ohälsa” och jag kanske är modig. Men tyvärr är det lite tragiskt att det 2017 ännu ses som modigt att visa en annan sida av sig själv än den som ständigt presterar och är lyckad. Att det är modigt att säga att man inte mår bra. Nu betyder att må dåligt faktiskt inte att man är varken lyckad eller misslyckad, det betyder bara att man mår dåligt.  Alla människor mår sämre då och då, och det är faktiskt påfrestande att dölja det hela tiden. Jag vet, för jag visade också bara det jag trodde var lyckat förut.

Jag tar inte egentligen komplimangerna om att jag är modig som något positivt. För de speglar ju egentligen den stränga syn vi fortfarande har på psykisk (o)hälsa. Typ ”sköt dig själv och skit i andra”. Ofta fortsätter modigkommentarerna med ”jag skulle aldrig våga” och det tar jag faktiskt som en liten pik, och inte som ett wow. En pik om att jag egentligen borde vara tyst. Och därför ser jag till att verkligen inte vara tyst. För det de här kommentarerna faktiskt skvallrar om är att min blogg behövs.

Den här bloggen är mitt sätt att försöka avdramatisera psykisk ohälsa så att andra kanske har lättare att söka hjälp än jag hade.  Personligen tror jag inte att nån människa på jorden kommer undan psykisk ohälsa. Ett liv utan depression och ångest känns helt främmande för mig. Därför vill jag med denna blogg vara så ärlig som jag klarar av, med också den sidan i mitt liv, eftersom livet innehåller både sorg och glädje, och man rår inte för allt som händer själv. 

Och jag har bestämt mig för ett ungefärligt schema för bloggen. Måndag och torsdag eftermiddag kommer jag att publicera,  det säger både gallupen och bloggstatistiken att är bäst, så jag kör på det. Klart att det ibland blir mera, och ibland mindre, men så här har jag tänkt att blir bra just nu. Jag har också märkt att inlägg som behandlar starka känslor klarar sig bättre visningsmässigt, och jag kommer att spekulera kring det i framtiden. Sen kommer jag också att dela veckans video som kommer ut på onsdag via bloggen, så det blir i princip tre inlägg i veckan. Annars skulle inte så många hitta till min YouTubekanal, så nu blir det en del nämnanden också om den här i bloggen.

IMG_7430.JPG

Inte modigare än nån annan, bara så otroligt trött på att ljuga och hålla upp en positiv fasad.