2019- det tryggaste året på länge?

2019- det tryggaste året på länge?

Här har det varit tyst ett tag. Orsaken är att jag har haft fullt upp med att avsluta allt på min nuvarande arbetsplats så att jag vid årsskiftet kan börja på mitt nya jobb och fortsätta med gradun. Ja, för det blir jobbyte. Jag inser att jag inte hunnit berätta det till er ännu, men så blir det.

Den här hösten har varit hektisk. Jag kollade igenom min kalender förra veckan och jag har haft kvällsprogram utöver jobbet tre kvällar i veckan nästan varje vecka. Och då har det ”bara” varit musikprogram. Det här har gjort att jag gått framåt mycket i mitt sjungande under hösten, och det är ju väldigt positivt. Men det har också varit ganska tungt. I samband med det har jag ju också sökt jobb och fått jobb.

Idag går jag på jullov. Eller jag har redan gått på jullov när det här publiceras. Jag har lite längre jullov i år än förra året, och det behövs nog. Men för att bloggen inte ska gapa helt tom kopierade jag Danielas lista om det gångna året, och svarar på den här. Den är ganska uttömmande den här listan så jag tror att jag kommer att fylla i den också flera år.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Köpte en bil, sålde en annan. Åkte på arbetsresa, hade sommarsemester. Sjöng ett trestruket g, (jag har videobevis) lärde mig att använda kontaktlinser.

Höll du några av dina nyårslöften?

Jag minns inte om jag gav några sådana. Troligtvis hade jag som mål att vara snällare med mig själv och det gick faktiskt lite så där med den saken.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, inte vad jag minns iaf ?

Dog någon som stod dig nära?

Nej, som tur inte.

Vilka länder besökte du?

Estland två gånger (eller tre, beror på hur man räknar) och Lettland

Vilket/vilka datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Ingen aning faktiskt. Jag har funderat på den här frågan hur länge som helst men kommer inte på några.

Vad var din största framgång 2019?

Jag hade ganska bra flyt när det gäller jobb. Jag fick först förlängning på mitt kontrakt som arkivförtecknare och sedan fick jag fort ett deltidsjobb för våren fixat när jag inte fick ytterligare förlängning på det första jobbet. Det är bra att jag har deltidsjobb på våren så hinner jag fixa på gradun också. Nej, det är inte roligt men måste nu bara göras så jag kan få sluta prata om den.

I övrigt har 2019 varit ett år då jag börjat känna igen mig själv igen.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag har fortfarande depression och vissa saker kommer aldrig att bli som innan jag blev utbränd. Utöver det har jag haft några förkylningar och lite ont i min ena vrist när jag varit stressad. Jag är lite förkyld för tillfället också, så tyvärr har jag varit lite mera förkyld i år än förra året.

Bästa köpet?

Den där bilen! Och så hoppas jag också att konsertbiljetterna till Celine Dions konsert nästa år är det. Annars gillar jag väldigt mycket min t-skjortan med en av mitt band Sound Checks logor på.

Vad spenderade du mest pengar på?

Hyra, mat och transport.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jag har haft riktigt roligt med mina vänner varje gång jag träffat dem. Nu har dessutom flera flyttat närmare mig vilket betyder att jag kunnat träffa dem oftare och det är härligt.

Vilka låtar kommer att påminna dig om 2019?

Oj, det var en bra fråga. Guld och gröna skogar med Hasse Andersson är årets mest spelade sång på min spotify. Den låten kommer alltid att symbolisera mitt kompisgäng, kanske inte specifikt 2019 men de bra grejerna ur slutet på 2010-talet. Här nedanför har ni min version på sången.

Musik som faktiskt kom ut 2019 var ju Celine Dions nya album Courage, och det kommer att symbolisera 2019 för mig. Jag har mina favoriter på skivan och jag kommer att tolka dem på min youtubekanal i något skede, i min ”serie” med Celine Dion-covers. Här hittar ni kanalen.

Sången som lämnade störst intryck av de sånger jag sjungit med min sånglärare är nog Élégie komponerad av Jules Massenet. Jag sjöng den på en klasstimme med sångeleverna vid mitt musikinstitut och det är ett av mina bättre ”uppträdanden” under hela mitt liv, för jag märkte verkligen hur jag berörde publiken. Här kan ni lyssna på en version av den:

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både och. Till största delen har jag varit gladare men jag har också märkt hur starkt min självkritik fortfarande påverkar mig, och den här självkritiken har gjort mig stressad och orsakat ångest.

Vad önskar du att du gjort mer?

Även om jag hunnit musicera mycket skulle jag gärna ha gjort det ännu mer, men det vet ni redan.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat över jobb och pengar.

Hur tillbringar du julen?

Det är faktiskt fortfarande inte helt fastslaget. Tillsammans med N är det viktigaste jag vet, och sedan får vi se vilka dagar vi träffar vems föräldrar. Vi har också funderat på att åka på någon liten resa i samband med ledigheten.

Bästa filmerna du såg i år?

Jag kollade säkert Titanic i något skede. ❤️

Blev du kär i år & blev du tillsammans med någon?

Jag har haft ett kompisår i år, men jag är fortfarande kär i samma man som tidigare.

Favoritprogram på TV?

Jag kollar ju på tv typ en gång om året men jag har ju faktiskt sett en del på youtube, arenan och Netflix. Vår tid är nu är en favoritserie, men jag tycker kanske inte att tredje säsongen var lika bra som de tidigare.

Bästa boken du läste i år?

Jag har inte läst så många böcker utanför arbetet. Men boken av Åsa Nilsonne som jag skrev om i januari gjorde ett stort intryck hos mig. Jag tror jag borde läsa den på nytt.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Indirekt mitt heart of the ocean- halsband. Jag fick födelsedagspengar som jag köpte det för. Jag har ännu inte använt det men jag tror att jag kanske ska använda det på nyår.

Vem saknade du?

J ❤️ som alltid. Jag kommer nog alltid att sakna honom. Men i år har sorgen varit lättare att bära. Jag börjar inte automatiskt gråta om jag hör någon av de låtar vi lyssnade mycket på eller spelade, och jag kan komma ihåg insideskämt med ett brett leende. Tidigare började jag nästan alltid gråta bara av att prata om honom. Men sorgen blir enklare att bära när man ger den plats. Och det blir så när man tillåter sig att känna också andra känslor än glädje.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Bjöd på chokladbollar åt kollegerna, jobbade en lite kortare dag och gick på restaurang med sambon.

Vad fick dig att må bra?

Musiken, sambon och vännerna. Och kollegerna också.

Vilken kändis var du mest sugen på?

Donald Trump svarar jag på den. Alltså ingen. Fattar inte alls det här med kändiscruschar. Här har ni lite julkänsla:

Hur skulle du beskriva din stil år 2019?

Med risk för att låta väldigt akademisk undrar jag stil på vadå? Klädstil, gångstil, språk, skrivstil, kroppsspråk? Troligtvis menas väl klädstil här så jag tänker fundera på det. En mix av praktiskt, bekvämt och någorlunda snyggt? Hemma ganska mycket mjukisbyxor och huppari, på jobbet jeans, långärmad och en tröja på. (Jo, jag är frusen av mig).

De bästa nya människorna du träffade?

Träffade jag någon ny i år? Det skulle vara någon kollega isf, och de är alla trevliga. Jag kommer nog att sakna mina kolleger på det här jobbet. Men jag kommer ju att besöka arkivet för min gradu, så jag kommer nog att träffa dem lite då och då ändå och det känns bra. Annars har jag försökt att fokusera på människor som får mig att må bra, och bara umgås med dem. Det har också gjort att jag varit mycket mera närvarande i mina möten med mina vänner och då har jag kunnat njuta mera av deras umgänge.

Det var den listan, hoppas ni tyckte om att läsa den. Jag tyckte åtminstone om att svara på den, så kanske det blir en tradition också här på min blogg. Nu ska jag ta det lite lugnt men var inte oroliga- det kommer ännu julhälsningar både här och på youtube!